Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν Σάμου για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Ιούνη, έδειξαν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις συναδέλφισσες και συναδέλφους του Ειδικού Δ.Σ. που συμμετείχαν στη στάση εργασίας και στην κινητοποίηση έξω απ’ το σχολείο τους, αποτρέποντας την προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 1ο Δ.Σ. Σάμου, πριν ακόμη κι απ’ τις 08.00 το πρωί (!!!), η αξιολογήτρια μπήκε στο σχολείο για να μην έρθει αντιμέτωπη με τους εκπαιδευτικούς του σωματείου που είχαν ανακοινώσει κινητοποίηση έξω απ’ το χώρο του σχολείου. Οι μυστικές συνεννοήσεις και η κίνηση των αξιολογητών στα κρυφά, δείχνει ότι δεν μπορούν να..

αντιμετωπίσουν στα ίσια την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και ειδικά στην αξιολόγηση.

Επιβεβαιώνεται, όμως, ότι όταν υπάρχουν αντανακλαστικά, όταν υπάρχει οργάνωση και συλλογική δράση, κάνοντας πράξη το “κανείς μόνος του”, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, παρά τους όποιους ελιγμούς εκ μέρους των αξιολογητών και του υπουργείου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας αποφασιστικά. Έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά και ενημερώνουμε το σωματείο άμεσα για την οποιαδήποτε επιχείρηση αξιολόγησης αντιληφθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: