Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη: Απεργούμε, ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο  του Υπ. Εργασίας!Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη απεργούμε, ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης

Απεργιακή Συγκέντρωση στο ΕΚ Σάμου στις 10 π.μ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια άλλων αντεργατικών νόμων, φέρνει για ψήφισε νέο νομοσχέδιο έκτρωμα. Ο εργασιακός μεσαίωνας ενισχύεται και όπως γνωρίζουμε καλά, οι αντιδραστικές αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα γρήγορα έχουν επιπτώσεις και στο δημόσιο.

Επιγραμματικά το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας προβλέπει:

  • Νομιμοποίηση της πολλαπλής εργασίας, το δήθεν “δικαίωμα” του εργαζόμενου να έχει 2η δουλειά! Στην πράξη με νόμιμο τρόπο και χωρίς πληρωμή υπερωριών νομιμοποιείται η 13ωρη εργάσιμη μέρα, οι 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα.

  • Φέρνουν νέες συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης, όπως αυτές των “μηδενικών ωρών” και τις “κατά παραγγελία”. Πρόκειται για χτύπημα στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στην ύπαρξη ΣΣΕ.

  • Κατάργηση 5ημερης εργασίας όχι μόνο στις επιχειρήσεις συνεχούς παραγωγής αλλά και σε όσες επιχειρήσεις δουλεύουν 6 και 7 μέρες την εβδομάδα με το σύστημα των βαρδιών. Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε κλάδους όπως τα Τρόφιμα- Ποτά που απασχολούν περίπου 100000 εργάτες.

  • Εισάγεται ο δοκιμαστικός χρόνος για τους συμβασιούχους, επομένως απελευθερώνεται η δυνατότητα να απολύονται πριν τη λήξη της σύμβασης.

  • Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μην προδηλώνουν τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας και την υπερωριακή απασχόληση, άρα μεγαλύτερη ευελιξία της εργοδοσίας στην εκμετάλλευση των εργαζομένων.

  • Ο εργοδότης θα ενημερώνει τον εργαζόμενο για τον τρόπο και το χρόνο που θα δίνεται η κανονική άδεια.

  • Μετά τους νόμους ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ δίνεται συνέχεια στην κατεύθυνση ενίσχυσης της καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης, χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία, με ποινικοποίηση της περιφρούρησης απεργιακών αγώνων, έχοντας την απειλή βαρύτατων προστίμων και φυλάκισης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη απεργούμε ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς σε όλη τη χώρα.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ στο Ε.Κ. Σάμου στο Βαθύ στις 10 πμ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: