Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ-06 & ΠΕ-16 Α΄ & Β΄ ΣΑΜΟΥ


Την Πέμπτη, 24/9/09, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-06 (Αγγλικών) και ΠΕ-16 ( Μουσικών) στην Α’ και Β’ Σάμου.

Στα Δ.Σ. 1ο ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ και ΠΥΡΓΟΥ έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί ΠΕ-06 από τη Β/θμια Εκπ/ση με 12 ώρες στο κανονικό και 8 στο Ολοήμερο και 6 ώρες στο κανονικό και 4 στο ολοήμερο αντίστοιχα.

Διατύπωσα τις ενστάσεις μου για τις διαθέσεις και ο πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ ζήτησε αναβολή του συγκεκριμένου θέματος και να εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Συμφώνησα με την πρόταση του προέδρου, γιατί θα μπορούσε να γίνει καλύτερα η διάθεση των συναδέλφων στα σχολεία, αλλά στη συνέχεια το αναίρεσε.

Διαφώνησα με τη διάθεση της εκπ/κού ΠΕ-06 κας Μαργαριτίδου Ελπινίκης και ζήτησα να ισχύσει το ίδιο και με τα άλλα 12/θέσια σχολεία δηλαδή 21 ώρες στο κανονικό και 2 ενισχυτική διδασκαλία, λόγω αρχαιότητας και επειδή έχει την οργανική της θέση στο 1ο Καρλοβάσου, αλλά η πρότασή μου δεν πέρασε. Η θέση της πλειοψηφίας ήταν ότι υπάρχουν δύο οργανικές θέσεις και τα μοιράζουμε όλα. Για το πώς όμως -και κυρίως γιατί- δόθηκε η δεύτερη οργανικότητα στο 12/θέσιο σχολείο του Καρλοβάσου κανείς εκ των υπευθύνων δεν απάντησε.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί είχα διαφωνήσει με τις δύο οργανικές θέσεις των γυμναστών στα 6/θέσια σχολεία; Γιατί αφού ούτε η μία οργανική θέση δε συμπληρώνει ωράριο, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και δεύτερη, μετατρέπονται τελικά και οι δύο συνάδελφοι σε «μπαλάκια» της Διοίκησης και διαμοιράζονται σε πάρα πολλά σχολεία. Έτσι γίνεται η καταστρατήγηση των οργανικών θέσεων… Έτσι περνούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση σιγά σιγά χωρίς να το καταλαβαίνουμε και ο κάθε Δ/ντής εκπ/σης θα έχει τη δυνατότητα να μας μετακινεί σε όσα σχολεία επιθυμεί με τη «βοήθεια» του ΠΥΣΠΕ… Ο στόχος είναι προφανής: να καταργηθεί μελλοντικά η οργανικότητα των εκπαιδευτικών και το ξεκινούν από τώρα με τις ειδικότητες.

Εννοείται βέβαια ότι όποιος θέλει μπορεί να κάνει ένσταση προς στο ΠΥΣΠΕ πάνω στις διαθέσεις και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις ωρομισθίων ΠΕ-05 (Γαλλικών) και ΠΕ-07 (Γερμανικών) στα σχολεία του Νομού. Η θέση μου, που είναι και θέση του Κλάδου, είναι ότι είμαστε αντίθετοι με την ωρομισθία και έτσι διαφώνησα με τις τοποθετήσεις των ωρομισθίων και ζήτησα τουλάχιστον να καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές, που υπάρχουν αρκετοί στο πίνακά τους…


Δεν υπάρχουν σχόλια: