Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Α΄ & Β΄ ΣΑΜΟΥ


Την Παρασκευή, 4/9/09, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων εκπ/κών από άλλα ΠΥΣΠΕ (Β΄ & Γ΄ ΦΑΣΗ-ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ) 2. την τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης εκπαιδευτικών νηπιαγωγών (ΠΕ-60) 3. τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δασκάλων & νηπιαγωγών (Α΄ ΦΑΣΗ) 4. τον ορισμό των Προϊσταμένων ολιγοθέσιων σχολείων (1/θ, 2/θ, 3/θ) και 5. τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων. Διαφώνησα με την τοποθέτηση..
 β΄ δασκάλου στη ΘΥΜΑΙΝΑ επειδή το σχολείο δε θα λειτουργήσει με δεύτερο εκπαιδευτικό και πρότεινα να τοποθετηθεί στο Δ.Σ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ που είναι 6/θέσιο και είχε κενό.
Διαφώνησα με την τοποθέτηση νηπιαγωγού στη ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ επειδή εκεί θα μπορούσε να τοποθετηθεί η υπεράριθμος εκπαιδευτικός από το νηπιαγωγείο ΦΟΥΡΝΩΝ που έχει διοριστεί με δυσπρόσιτο και βρίσκεται στο ίδιο νησί.
Διαφώνησα με την τροποποίηση τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ-60 από το νηπιαγωγείο ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ στο νηπιαγωγείο ΗΡΑΙΟΥ, επειδή εκεί δεν υπήρχε πραγματικό κενό.

Να πούμε ότι πάγια τακτική της Διοίκησης είναι να τοποθετεί εκπαιδευτικούς σε ΕΙΚΟΝΙΚΑ κενά, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί αυτοί να υπηρετούν στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης ή στο Γραφείο της ΙΚΑΡΙΑΣ παίρνοντας όμως τα μόρια των σχολείων όπου έχουν τοποθετηθεί (στα δυσπρόσιτα μάλιστα η υπηρεσία στους αναπληρωτές υπολογίζεται διπλή) χωρίς να φαίνεται η απόσπαση. Έτσι αρχίζει ο φαύλος κύκλος του ρουσφετιού και της «εξυπηρέτησης» των «δικών τους παιδιών», εις βάρος σχολείων που παλεύουν μέχρι τελευταία στιγμή να συμπληρώσουν τα κενά τους για να αρχίσει ομαλά η σχολική χρονιά

  1. Η επιλογή των προϊσταμένων στα ολιγοθέσια σχολεία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς που έχουν κατά σειρά το βαθμό Α, Β και Γ. Αν όμως οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί έχουν τον ίδιο βαθμό, η επιλογή γίνεται από τον εκπαιδευτικό που έχει την περισσότερη προϋπηρεσία. Αν σε κάποιο σχολείο διαπιστώσετε ότι αυτό δεν εφαρμόστηκε μη διστάσετε να κάνετε ένσταση στο ΠΥΣΠΕ ή να ενημερώσετε τους αιρετούς.
  2. Αναγνωρίστηκε ομόφωνα ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε έξι (6) εκπαιδευτικούς. Τρεις (3) ΠΕ-70 και τρεις (3) ΠΕ-60.
  3. Ζήτησα να μπει ως έκτακτο θέμα η αναπλήρωση του Δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Καρλοβάσου από τον πίνακα αξιολόγησης Δ/ντών, λόγω συνταξιοδότησης (εκκρεμεί από 10 Αυγούστου), επειδή τρέχουν σοβαρά θέματα (διανομή βιβλίων, ιός γρίπης, κατανομή τάξεων), αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ, με τη δικαιολογία ότι είναι θέμα διοικητικό και δεν άπτεται του ΠΥΣΠΕ και ότι υπάρχει ο υποδιευθυντής που αναπληρώνει το Δ/ντή και ότι το θέμα θα λυθεί μελλοντικά λόγω φόρτου εργασίας! Πρέπει να υπενθυμίσουμε όμως στα μέλη του ΠΥΣΠΕ ότι το άρθρο 5 παρ. Γ του ν.3467/06 αναφέρει ότι «Η τοποθέτηση σε κενές και κενούμενες θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και σχολικών εργαστηριακών κέντρων γίνεται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου με βάση τη σειρά εγγραφής των υποψηφίων στον αξιολογικό πίνακα επιλογής και τις δηλωθείσες προτιμήσεις». Γιατί άραγε αρνούνται να προχωρήσουν στα νόμιμα;;; 
  4. Τέλος, ρώτησα για ποιο λόγο δεν έχουν δηλωθεί κενά Μουσικών ΠΕ-16 στη Β΄ ΣΑΜΟΥ και η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι δεν τα έχουν προτείνει στο Υπουργείο! Τα σχόλια δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: