Δε μας φτάνουν όλα έχουμε και τον ιό της γρίπης. Πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης είναι αδύνατο να εφαρμοστούν ενώ τελικά φαίνεται ότι επιχειρείται η μετάθεση της ευθύνης για την πρόληψη και την προστασία του μαθητικού πληθυσμού από την κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς, αφού αναλαμβάνουμε πλέον χρέη γιατρού – νοσοκόμου και προσωπικού καθαριότητας.
Οι σχολικές επιτροπές πάλι αδυνατούν..
να αντεπεξέλθουν στο κόστος της αγοράς των απαραίτητων υλικών για κάθε σχολική μονάδα (χειροπετσέτες, απολυμαντικά, αλκοολούχα αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, ποτήρια, οινόπνευμα, ποδοκίνητους κάδους και τόσα άλλα…), που ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ την εβδομάδα (σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό της ΔΟΕ για ένα εξαθέσιο σχολείο και μόνο για τα αναλώσιμα υλικά).
Αλλά πάλι… Τι θα γίνει αν ασθενήσει κάποιος εκπαιδευτικός; Ποιος θα τον αντικαταστήσει; Τι θα γίνουν οι μαθητές του τμήματός του; Θα συμπτυχθούν με άλλο τμήμα; Η εγκύκλιος δίνει οδηγία να μη συνωστίζονται τα παιδιά. Κι αν ασθενήσει κάποιος εκπαιδευτικός μονοθέσιου; Τι θα γίνει στα ολοήμερα με ένα δάσκαλο χωρίς ειδικότητες; Κι ένας σωρός άλλα ερωτήματα χωρίς απάντηση, με δοσμένη την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.
Μια άλλη οδηγία αναφέρεται στον καθαρισμό του σχολείου και των διάφορων αντικειμένων σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Για να εφαρμοστεί όμως αυτό, ο καθαριστής /-στρια κάθε σχολείου θα πρέπει βρίσκεται εκεί από το πρωί ως το τέλος του ολοήμερου. Πότε θα πληρωθεί τις παραπάνω ώρες (που στην καλύτερη περίπτωση βγαίνουν ως αύξηση 80 ευρώ το μήνα); Αυτά τα ποσά είναι απαράδεκτα αν σκεφτούμε μάλιστα ότι ο μισθός των εργαζομένων αυτών κυμαίνεται από 100-520 ευρώ/μήνα και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για το προηγούμενο σχολικό έτος…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου