Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Α΄ & Β΄ ΣΑΜΟΥ (3)


Τη Δευτέρα, 21/9/09, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. την πλήρωση της κενής θέσης Δ/ντή στο 1ο Δ.Σ Νέου Καρλοβάσου, 2. την πλήρωση των κενών θέσεων Δ/ντών σχολικών μονάδων Β΄ Σάμου, 3. τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δασκάλων & νηπιαγωγών (Γ΄ ΦΑΣΗ), 4. τις τοποθετήσεις υποδιευθυντών-υπευθύνων στα ολοήμερα σχολεία, 5. τις μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών.
Τα 13 κενά Δασκάλων τα οποία επικυρώθηκαν με το ΠΥΣΠΕ στις 11/9/09 και σας ενημέρωσα με το προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ δεν αναρτήθηκαν για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 21/9/09. Αναρτήθηκαν 13 διαφορετικά κενά, για τους νέους συναδέλφους.

Διαφώνησα με τα διαφορετικά κενά και ζήτησα να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στις αρχικές τους τοποθετήσεις, γιατί η τακτική αυτή των μετακινήσεων από τη διοίκηση όχι μόνο καταργεί στην πράξη τη λειτουργία και τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ, σύμφωνα με το οποίο έγιναν οι τοποθετήσεις όλων των εκπαιδευτικών, αλλά διευκολύνει και το Υπουργείο Παιδείας να ΜΗΝ προχωράει στους ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ διορισμούς αναπληρωτών.

Δέχτηκα όμως στη συνέχεια ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, γι’ αυτό ζήτησα να πάρουν οι συνάδελφοι τα μόρια των σχολείων που μετακινήθηκαν, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό. Έτσι όσοι μετακινήθηκαν με ευθύνη της διοίκησης θα πάρουν τα μόρια της αρχικής τους τοποθέτησης. Αυτό βέβαια δημιουργεί προβλήματα στα σχολεία, γιατί θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί στο ίδιο σχολείο με 3 ή 4 μόρια και άλλοι με 5 ή 6 ή 7 ακόμα και 10 λόγω της μετακίνησής τους, χωρίς βέβαια να φταίνε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η διοίκηση που χρησιμοποιεί τους εκπαιδευτικούς, ως λάστιχα, για να καλύπτει τα κενά, επικαλούμενος το νόμο της δίμηνης απόσπασης. Ο νόμος όμως ισχύει μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις και όχι σε αθρόες μετακινήσεις. Έτσι δημιουργούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση.

Είναι πάγια τακτική της διοίκησης -που στη ΣΑΜΟ έχει ξεπεράσει κάθε όριο- και γίνεται όχι μόνο στους δασκάλους, αλλά και στους νηπιαγωγούς, που όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δε καταργηθεί το συγκεκριμένο άρθρου του νόμου, θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα τους αποσπά η διοίκηση με το έτσι θέλω για το… συμφέρον της υπηρεσίας, ενώ αντίθετα με τον ίδιο τρόπο θα ευνοεί τα «δικά της παιδιά».

Διαφώνησα με τη μετακίνηση και την τοποθέτηση της εκπαιδευτικού ΠΕ70 από τη Β΄ ΣΑΜΟΥ στο Δ.Σ Πλατάνου στην Α΄ Σάμου, γιατί υπήρχε κενό στη Β΄ Σάμου σύμφωνα με δήλωση του προϊσταμένου της Ικαρίας, χωρίς να το έχει δώσει η Δ/νση Σάμου.

Συμφώνησα με την τοποθέτηση και τρίτης (3) νηπιαγωγού στο 1o Νέου Καρλοβάσου, χωρίς να υπάρχει ολοήμερο, αφού το εισηγήθηκε η σχολική Σύμβουλος, γιατί ο χώρος είναι επικίνδυνος. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε να εισηγηθεί επίσης την επιπλέον διάθεση μιας νηπιαγωγού στο 2/θ ολοήμερο νηπιαγωγείο Μεσαίου Καρλοβάσου, αφού εκεί υπάρχουν τρεις 3 νηπιαγωγοί, σε σχέση με το 2/θ ολοήμερο του 2ου Νέου Καρλοβάσου, όπου υπάρχουν τέσσερις 4 νηπιαγωγοί, παρόλο που είναι της ίδιας οργανικότητας. Μήπως έτσι υποβαθμίζονται τα νηπιαγωγεία στα μάτια των γονέων και προωθούμε την αξιολόγηση-διαβάθμιση τους; Θα μπορούσε, αν ήθελε η διοίκηση, να διατεθεί η νηπιαγωγός στο νηπιαγωγείο Μεσαίου Καρλοβάσου, τουλάχιστον μέχρι να ετοιμαστεί η αίθουσά της στο νηπιαγωγείο του Νέου Καρλοβάσου, όπου έχει τοποθετηθεί και όχι να παραμείνει στο Γραφείο της Δ/νσης της Σάμου.

Διαφώνησα με τη μετακίνηση νηπιαγωγού από τη Β΄ Σάμου στο 1ο νηπιαγωγείο Σάμου (όπου υπηρετούν ήδη 6 νηπιαγωγοί), γιατί υπήρχε κενό στο 1ο νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου, αφού λείπει η νηπιαγωγός με άδεια κύησης, αλλά δεν το είχε δώσει και πάλι η διοίκηση, σύμφωνα με δήλωση του προϊσταμένου της Ικαρίας.

Έγινε τελικά η αναπλήρωση της κενής θέσης του Δ/ντή του 1ου Δ.Σ. Νέου Καρλοβάσου από τη συνάδελφο Μητσού Ελένη από τον πίνακα αξιολόγησης Δ/ντών και η προσωρινή πλήρωση των κενών θέσεων των Δ/ντών στην Ικαρία από τους κ.κ. Τσιγγρέλη Κων/νο στο 2ο Αγίου Κηρύκου, Σπανού Χριστίνα στο Δ.Σ Χριστού Ραχών και Βαρθαλή Ιωάννη στο Δ.Σ. Φούρνων.

Στο 4ο θέμα έγιναν οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ως υποδιευθυντές-υπεύθυνοι στα ολοήμερα σχολεία από 6/θ -8/θ. Τοποθετήθηκαν 12 δάσκαλοι στην Α΄ Σάμου και 5 στη Β΄ Σάμου. Στα 12/θέσια σχολεία επειδή υπάρχει υποδιευθυντής δεν καταβάλλεται το επίδομα του ολοήμερου σχολείου.

Ως 5ο θέμα ήταν οι μονιμοποιήσεις 25 εκπ/κών της Α΄ Σάμου (18 ΠΕ70, 2 ΠΕ60, 4 ΠΕ11, 1 ΠΕ06) και 16 στη Β΄ Σάμου (6 ΠΕ70, 3 ΠΕ60, 5 ΠΕ11, 2 ΠΕ06) που είχαν συμπληρώσει διετία από την ημερομηνία διορισμού τους και είχαν παρακολουθήσει και τα επιμορφωτικά προγράμματα (ΠΕΚ). Στο 6ο θέμα αναγνωρίστηκε ομόφωνα ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών εκπαιδευτικού ΠΕ60.

Δεν υπάρχουν σχόλια: