Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μειώνεται στα 27 ευρώ η συνδρομή στη Δ.Ο.Ε

Η πρόταση της ΔΑΚΕ για μείωση της συνδρομής κατά 20% (27 ευρώ) και με αντίστοιχη μείωση 20% των λειτουργικών εξόδων της Ομοσπονδίας, που βρήκε σύμφωνη και την παράταξη της ΠΑΣΚ, μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις, οι οποίες κράτησαν τουλάχιστον δύο ώρες, ώσπου να συμφωνήσουν στο παζάρι της μείωσης, έγινε τελικά αποδεκτή από την 80η Γ.Σ. της ΔΟΕ, με αποτέλεσμα τα θέματα της Η.Δ. και το πρόγραμμα δράσης να μεταφερθούν το απόγευμα (6:00).

Αρχικά η ΠΑΣΚ πρότεινε συμβολική μείωση 10% και χαρακτηρίστηκε λαϊκισμός για όσους μιλάνε για μεγαλύτερη μείωση. Η ΔΑΚΕ πρότεινε μείωση της συνδρομής κατά 20% - με αντίστοιχη μείωση 20% των λειτουργικών εξόδων της Ομοσπονδίας, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΕΣΑΚ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ) πρότειναν 20 ευρώ, κατάργηση επιμισθίου των μελών του Δ.Σ., αποδείξεις για τα έξοδα μετακινήσεων των μελών του Δ.Σ. και μειώσεις στα έξοδα παραστάσεων-συνεδρίων της ΔΟΕ, πλην των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια, αφού καμία πρόταση δεν πλειοψηφούσε, έγινε προσπάθεια από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που στηρίχτηκε και από τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ να υπάρξει συνθετική πρόταση μείωσης της συνδρομής στα 25 ευρώ και με αντίστοιχη μείωση 20% των λειτουργικών εξόδων της Ομοσπονδίας. Τότε η ΠΑΣΚ αντιπρότεινε μείωση της συνδρομής στα 28 ευρώ, ενώ η ΔΑΚΕ επέμενε στην προηγούμενη πρότασή της.

Μπροστά στην πίεση των αντιπροσώπων και των αποφάσεων των  Γ.Σ. των Συλλόγων για μείωση της συνδρομής και μετά από παζάρια, ανάμεσα στην ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ συμφώνησαν τελικά να μειωθεί η συνδρομή στα 27 ευρώ και με αντίστοιχη μείωση 20% των λειτουργικών εξόδων της Ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη μείωση της συνδρομής, ενώ θα μπορούσε η Γ.Σ. της ΔΟΕ να συζητά τα θέματα της Η.Δ. και το πρόγραμμα δράσης που αποσχολούν όλους τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: