Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ'!'

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

ΔΕN ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Κρίσιμο αγωνιστικό ραντεβού έχουν δώσει την Τετάρτη 15 Ιούνη οι εργαζόμενοι και οι ‘’αγανακτισμένοι’’ του Συντάγματος, του Λευκού Πύργου και των άλλων πλατειών στις πόλεις της χώρας.
Την Τετάρτη 15/6, μέρα γενικής απεργίας, η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος αποφάσισε να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τη γενική απεργία και ταυτόχρονα αποφάσισε την ΕΙΡΗΝΙΚΗ περικύκλωση της Βουλής.

Ως γνωστό, την Τετάρτη στις 16.30, εισάγεται για συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με σκοπό την έγκριση του μέσα στη βδομάδα από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου στη συνέχεια να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόσο η γενική απεργία όσο και η ειρηνική περικύκλωση της Βουλής αλληλοστηρίζονται και αποβλέπουν, μαζί με τις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, να ματαιώσουν τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος – εκτρώματος από τη Βουλή και στην τελική απόσυρση του!

Στο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος, το Σάββατο, αναφέρονται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τα εξής:
‘Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα»

Ο σχεδιασμός ειρηνικής περικύκλωσης της Βουλής, σύμφωνα με την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης, θα ξεκινήσει από τις 7 το πρωί και περιλαμβάνει τρία σημεία προσέλευσης – στο μετρό στο Σύνταγμα, στο μετρό στον Ευαγγελισμό και στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Η Τετάρτη 15/6 μπορεί να καταστεί μέρα – σταθμός στον μεγάλο αγώνα για να μπει τέρμα στην τρόικα και τα μνημόνια. Θεμελιώδης προϋπόθεση γι αυτό είναι να προσλάβουν ειρηνικό- μαζικό – πανεργατικό – παλλαϊκό χαρακτήρα τόσο η γενική απεργία όσο και η προσέλευση στο Σύνταγμα!
Αυτές τις ώρες πρέπει να απομονωθούν ασφυκτικά αντιλήψεις και ‘'ομάδες’’ που, σε αντίθεση με τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας, προσχωρούν σε λογικές ‘’δυναμικών – βίαιων’’ μορφών πάλης και αντιδράσεων! Τέτοιου είδους ‘’’μορφές πάλης'' το μόνο που θα πετύχαιναν είναι να δώσουν αφορμή στην κυβέρνηση, στα κυρίαρχα ΜΜΕ και στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις, μέσα και έξω από το κράτος, να εξαπολύσουν μεγάλες επιχειρήσεις συκοφάντησης και άγριας καταστολής για να διαιρέσουν το λαό και να αδειάσουν τις πλατείες!

Αυτές τις ώρες η διασφάλιση της πιο πλατιάς μαζικής ενωτικής αγωνιστικής εργατικής και λαϊκής συμμετοχής, μαζί με την περιφρούρηση του ειρηνικού χαρακτήρα των συγκεντρώσεων και την επαγρύπνηση για την αποφασιστική απόκρουση κάθε μορφής ‘’προβοκάτσιας’’, συνιστούν πρώτο μέλημα όλων των δυνάμεων που επιδιώκουν να έχει θετικό νικηφόρο αποτέλεσμα ο αγώνας ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια, ανοίγοντας το δρόμο σε ένα ελπιδοφόρα αύριο!
Σήμερα όσο ποτέ όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος οφείλουν να παρέμβουν εποικοδομητικά, ενωτικά, αγωνιστικά και αν είναι δυνατόν ενιαία και συντονισμένα, για να προσδώσουν, χωρίς ηγεμονισμούς και καπελώματα, ένα όσο το δυνατόν πιο δημοκρατικό, προοδευτικό και ταξικό προσανατολισμό στο ‘’κίνημα των πλατειών’’.
Αντί κάποιες δυνάμεις της Αριστεράς, με εξαιρετικό ειδικό βάρος, να στέκονται απέναντι ή και σε απόσταση από τις ‘’πλατείες’’ κάνοντας μόνο κριτική στο ιδιόμορφο αυτό κίνημα και περιμένοντας τα ‘’μοιραία’’ λάθη του ή τον ‘’εκφυλισμό’’ του, όφειλουν να είναι παρούσες για να επιδράσουν στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση!

Μόνο με τη δημιουργική παρέμβαση των αριστερών δυνάμεων μπορούν να ξεπεραστούν στην πράξη αντιλήψεις μέσα στο ‘’κίνημα των πλατειών’’, που μιλάνε γενικά κατά των κόμματων και των συνδικάτων και εκφωνούν απολίτικα ισοπεδωτικά συνθήματα κατά πάντων, χωρίς πολιτικές και ταξικές διαφοροποιήσεις, πράγματα άλλωστε που αποθεώνονται από τα μέσα ενημέρωσης.
Η Τετάρτη 15/6 μπορεί να γίνει ένας μεγάλος ΣΤΑΘΜΟΣ, μαζικός, ενωτικός, ταξικός, ειρηνικός για μια νικηφόρα προοπτική στον αγώνα και για να αλλάξει σελίδα η χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: