Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αποσπάσεις Εκπ/κών Π.Ε. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις…, του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη

Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, για την εξέταση ενστάσεων που αφορούν λάθη της υπηρεσίας, αιτήσεις ειδικών κατηγοριών που δεν ικανοποιήθηκαν και αιτήσεις εκπαιδευτικών με σοβαρούς λόγους υγείας τονίζω την ανάγκη της επανεξέτασης των αιτήσεων απόσπασης όλων των εκπαιδευτικών πριν την έναρξη του διδακτικού έτους.

Είναι γνωστό πως χιλιάδες αιτήσεις δεν ικανοποιήθηκαν αφού οι αποσπάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά και ταυτόχρονα ας μην ξεχνούμε πως και η κατά προτεραιότητα απόσπαση εκπαιδευτικών από πλεονασματικές περιοχές δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στην ικανοποίηση αποσπάσεων εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα.

Σημασία έχει πως σήμερα εκπαιδευτικοί με ένα, δύο και τρία παιδιά, με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με προβλήματα υγείας βρίσκονται μετέωροι, βρίσκονται σε απελπισία και απόγνωση.

Διαλύονται οικογένειες και η πολιτική ηγεσία, δείχνοντας για άλλη μια φορά ένα σκληρό πρόσωπο απέναντι στους εκπαιδευτικούς, δεν έχει αποφασίσει αν θα γίνει και πότε η β΄ φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.



Θέλω να πιστεύω πως δε θα ζήσουμε τις περσινές τραγελαφικές καταστάσεις όπου προσλαμβάνονταν αναπληρωτές σε περιοχές χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις απόσπασης.


Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί, δεν είναι μηχανές, είναι άνθρωποι με οικογένειες που πρέπει να αντιμετωπίζονται πρώτιστα με σοβαρότητα, ανθρωπιά, κατανόηση και αξιοπρέπεια.


Καλείται η πολιτική ηγεσία άμεσα να δρομολογήσει τη σύγκληση του ΚΥΣΠΕ για την εξέταση και την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων απόσπασης με βάση τα λειτουργικά κενά. Έως την εξέταση αυτών των αιτήσεων σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει πρόσληψη αναπληρωτή στις περιοχές που εκκρεμούν αιτήσεις απόσπασης.


Ας μην ξεχνάει η ηγεσία του Υπουργείου μας πως οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.


Πάντα στη διάθεσή σας


 
Παληγιάννης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: