Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η τελευταία φορά του Παπανδρέου...

του Αντώνη Δελλατόλα

Υπήρχε έκπληξη από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη;

Καμία.

Μα, θα μου πείτε, η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα; Ούτε αυτό το οδυνηρό, για τους περισσότερους, χαράτσι δεν αποτελεί κανενός είδους έκπληξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται ένα μέτρο που πλήττει κυρίως τους χαμηλόμισθους και τα μικρομεσαία εισοδήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό επενδύεται με τον μπαμπούλα της ενδεχόμενης χρεοκοπίας (ορατό πλέον το ενδεχόμενο) και της εθνικής ευθύνης που πρέπει να μας διακατέχει όλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να εξαπατηθεί ο πολίτης με έωλα επιχειρήματα και με χοντρά ψέματα του τύπου «δεν είναι νέο μέτρο, αλλά εντάσσεται στο Μεσοπρόθεσμο»...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επικαλείται την εθνική του συνείδηση προκειμένου να μας φεσώσει με έναν ακόμα φόρο, τη στιγμή που η κοινωνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που εδώ και δυο χρόνια έχει ήδη φορτωθεί στην πλάτη της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παπανδρέου, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, δεν βρίσκει το θάρρος να ομολογήσει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής που έχει εφαρμόσει σε συμφωνία με την τρόικα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παπανδρέου μιλάει για την ανάγκη εθνικής συναίνεσης, αγνοώντας εκείνο που του λείπει – δεν είναι η πολιτική συναίνεση από τον Σαμαρά, αλλά η κοινωνική συναίνεση για την πολιτική που ακολουθεί.

Όμως, με αυτά και με άλλα τόσα ακόμα, είναι η τελευταία φορά που ο Παπανδρέου επιχειρεί να καλύψει τις δικές του ευθύνες σε μια συνέντευξη στη ΔΕΘ.

Το πιο ξεκάθαρο «όχι» για την πολιτική αυτή θα το εισπράξει μέσα από τις κάλπες, όποτε κι αν στηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: