Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Βίαιη προσαγωγή φοιτητή στην συγκέντρωση των Αγανακτισμένων

Την έντονη αντίδραση των διαδηλωτών προκάλεσε η βίαιη προσαγωγή ενός νεαρού φοιτητή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα δύο άνδρες των ΜΑΤ έριξαν στο έδαφος τον νεαρό φοιτητή στο περίπτερο που βρίσκεται έξω από τον Εθνικό Κήπο και στην προσπάθειά τους να του φορέσουν χειροπέδες, πέφτουν από πάνω του, τραβάνε το κεφάλι του και πιέζουν το σώμα του.

Οι παρευρισκόμενοι του ζητούσαν να αναφέρει το όνομά του ενώ αποδοκιμάζουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ όταν κατάφεραν τελικά να του περάσουν χειροπέδες.
Το όνομα του νεαρού φοιτητή είναι Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΕΛΑΣ στην οποία αναφέρει ότι ο συλληφθείς είχε νωρίτερα χτυπήσει αστυνομικό ο οποίος τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την 20.10 ώρα, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, στη Λεωφόρο Αμαλίας, από αστυνομικούς της Υ.Α.Τ., διότι επιτέθηκε απρόκλητα και τραυμάτισε αστυνομικό.
Συγκεκριμένα, τη στιγμή που αστυνομικοί της Υ.Α.Τ. προσπαθούσαν να απομακρύνουν ομάδα περίπου (100) ατόμων από το οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας, για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ο 31χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος, επιτέθηκε απρόκλητα σε αστυνομικό και τον χτύπησε με το πόδι του, στο ύψος της μέσης,
Ο συλληφθείς προσπάθησε να διαφύγει και καταδιωκόμενος από τους αστυνομικούς πέταξε στο οδόστρωμα το κράνος που φορούσε, το οποίο και κατασχέθηκε, τελικά εγκλωβίστηκε πίσω από περίπτερο και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν τράβηξε και έριξε στο έδαφος ράφια με διάφορα είδη, που ήταν τοποθετημένα εξωτερικά του περιπτέρου, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στις προσπάθειες των αστυνομικών να τον δεσμεύσουν και να τον ακινητοποιήσουν.

Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών για εξετάσεις και του χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση, σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για τα αδικήματα της αντίστασης και της απρόκλητης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, από άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».

(Η φωτογραφία και το βίντεο είναι από το enet.gr)

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: