Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Χαμός στην Αθήνα με επίκεντρο... Ρεθεμνιώτη

Στη συνάντηση των αιρετών στην Αθήνα ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου και μέλος της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών κ. Γιώργος Τρούλης κατέθεσε στην τοποθέτησή του πρόταση για να βγει ένα κείμενο αρχών (χάρτα) από τη συνέλευση των αιρετών. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ζήτησε να κατατεθεί γραπτά το αίτημα και ο συνάδελφος το κατέθεσε και γραπτά, σε ένα πρόχειρο σημείωμα. Βλέποντας την  πρόταση ο κ. Μαντάς είπε ότι "συμφωνούμε στο να βγει ένα τέτοιο κείμενο".

Ωστόσο, όπως καταγγέλεται, από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών: "στη συνέχεια της ολομέλειας ο γνωστός «Βαρόνος» του συνδικαλισμού πήρε το λόγο

και είπε ότι δε χρειάζεται αυτή η χάρτα, αναιρώντας τον πρόεδρο της ΔΟΕ και θέλοντας να δείξει ότι τον πρώτο λόγο τον έχει αυτός και εκεί. Επιπλέον, κάποιο μέλος του προεδρείου με καταβολές από το σκοτεινό παρελθόν του τόπου ίσως φωτογράφισε το κείμενο και το έδωσε στη δημοσιότητα, δείχνοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι όχι η ουσία της πρότασης, αλλά ο ευτελισμός των συναδέλφων"...

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (συνδικαλιστική παράταξη των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Κρήτης) θα πρότεινε να συμπεριληφθούν στη χάρτα, τα ακόλουθα:

"Βασική αρχή: Οι αιρετοί δε διοικούν, ούτε συνδιοικούν. Αγωνίζονται με γνώμονα τα συμφέροντα των συναδέλφων μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Νέα δεδομένα: Τη στήριξη των αιρετών του κλάδου, αν διωχτούν πειθαρχικά για τη δράση τους μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Πειθαρχικά: Την κατάθεση αιτήσεων των αιρετών ΑΠΥΣΠΕ για συμμετοχή τους στα Πειθαρχικά Συμβούλια ως παρατηρητές.

Αρχή όλων: Να μην επιτρέπεται στους υποψηφίους αιρετούς να υποβάλουν αιτήσεις για να γίνουν δοτά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Θέση: Την τοποθέτηση των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων με  διαφανή αξιοκρατικά κριτήρια.

Αναγκαίο: Την υποχρέωση των Δ/ντών Εκπ/σης να φέρνουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΟΛΕΣ τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και γενικά ΟΛΑ τα θέματα που άπτονται της διοίκησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καταστρατηγείται: Οι αιρετοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πρακτικά που υπογράφουν και να μπορούν να παίρνουν αντίγραφα.

Θέμα για διαβούλευση: Τον καθορισμό κοινής στάσης των αιρετών σε τρέχοντα θέματα λειτουργίας των ΠΥΣΠΕ (τοποθετήσεις, μετακινήσεις, καθημερινότητα εκπαιδευτικών, αναγνωρίσεις προϋπηρεσιών κ.α), έτσι ώστε να υπάρχει ενιαία γραμμή.

Σημαντικό: Τη λειτουργία τράπεζας ενημέρωσης στη ΔΟΕ για εκπαιδευτικά θέματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών, αλλά και των αιρετών σε υπηρεσιακά, αλλά και νομικά θέματα"

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: