Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΕΔΕ σε καθηγήτρια ύστερα από ανώνυμη καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΔΕ ασκήθηκε επειδή ο εκπαιδευτικός κρατούσε- διακινούσε είναι η κατηγορία- υλικό για μία αντιφασιστική εκδήλωση που οργανώθηκε στο δήμο της.

Συνάδελφοι,

τα πράγματα δεν είναι απλώς άσχημα, είναι πλέον επικίνδυνα!!

Με ανώνυμη καταγγελία κάποιου σύγχρονου κουκουλοφόρου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης κος Σαββαϊδης διέταξε προκαταρτική εξέταση κατά συναδέλφου στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου και καλούνται καθηγητές ως μάρτυρες!!
Είναι φανερό ότι έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Επιστρέφουμε ολοταχώς σε εποχές που πιστεύαμε ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ.

Δυστυχώς όμως επειδή τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και την παιδαγωγική μας ελευθερία δεν τα υπερασπιστήκαμε αποφασιστικά και τα θεωρήσαμε δεδομένα, ο αυταρχισμός εντείνεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Το νέο πειθαρχικό δίκαιο και η αξιολόγηση χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση και φίμωση των εκπαιδευτικών.  Η οποιαδήποτε διαδικασία ΕΔΕ μπορεί πλέον να οδηγήσει ακόμη και στην απόλυση.

Στην κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και τα μεσαία στελέχη της εκπαίδευσης, από διευθυντές Διεύθυνσης μέχρι και κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) διευθυντές σχολείων, προσπαθούν να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους μετατρέψουν σε πειθήνια και υποταγμένα όργανά τους.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

-  Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη της συναδέλφου.

-  Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο παιδαγωγικά ελεύθερο που οι μαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

 πηγή

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: