Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με τις αποσπάσεις, τις μεταθέσεις και τις προσλήψεις αναπληρωτών, του αιρετού Δ. Μπράτη

Με αφορμή ερωτήματά σας , σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , σας ενημερώνω για τα εξής :

1.Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ

            Την Πέμπτη 29 του Σεπτέμβρη 2013 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ προκειμένου να εξετάσει :

·         Ενστάσεις επί των αποσπάσεων

·         Αποσπάσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

·         Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης      

            Καμιά εντολή δεν έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  ως τώρα, στο αρμόδιο τμήμα, για Β΄ φάση αποσπάσεων και για αποσπάσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Π.Ε.

2. Μετατάξεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια εκπαίδευση

            Από την περασμένη εβδομάδα έχουν ζητηθεί και έχουν αποσταλεί στο γραφείο του υπουργού!!!  τα εναπομείναντα κενά ειδικοτήτων, προκειμένου να γίνει ο Β΄ κύκλος των μετατάξεων.

            Ουδείς γνωρίζει για την τύχη των 1.700 ενστάσεων που έχουν υποβληθεί για τις μετατάξεις. Είναι κι αυτές στο γραφείο του υπουργού!!!

3. Πίνακες Ειδικής Αγωγής-Προσλήψεις αναπληρωτών

            Σήμερα θα αναρτηθούν οι πίνακες Eιδικής Aγωγής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση , όπως με ενημέρωσαν από το αρμόδιο τμήμα της Ειδικής Αγωγής. Οι προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής δεν αναμένονται πριν από τις αρχές του Οκτώβρη.

            Για τη Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών Γενικής Αγωγής δεν υπάρχει κάτι νεότερο, αφού οι πιστώσεις που απέμειναν είναι περίπου 100. Υπάρχουν βέβαια πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για ΖΕΠ - κανείς δε γνωρίζει τον αριθμό- και για παράλληλη στήριξη.

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: