Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Υποχρεωτικές αποσπάσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργήσει ήδη στους εκπαιδευτικούς η εντολή του Υπουργείου Παιδείας προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία αρμοδιότητάς τους με εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν υποχρεωτικές αποσπάσεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών εντός μιας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης. Ήδη οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου προχώρησαν σε υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ εντός των περιφερειακών διευθύνσεών τους.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου έχει καλέσει με έγγραφό της εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 να κάνουν αιτήσεις για αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ της περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, δεν έχει όμως ακόμη λάβει οριστικές αποφάσεις για υποχρεωτική μετακίνηση/απόσπαση εκπαιδευτικών από το ένα ΠΥΣΔΕ στο άλλο. Ίδια εικόνα παρατηρείται και σε άλλες περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας. Η αναστάτωση αφορά και τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που με τον ίδιο τρόπο αποσπώνται υποχρεωτικά από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ εντός της ίδιας περιφέρειας. Εντός της εβδομάδος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι υποχρεωτικές αποσπάσεις.

Επίσης, ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν β΄ κύκλος μετατάξεων εκπαιδευτικών. Δεν έχουν βέβαια εξεταστεί και απαντηθεί ακόμη οι πολλές ενστάσεις που είχαν υποβληθεί για τις πρώτες μετατάξεις, διαδικασία πάντως που φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. Εκκρεμεί επίσης η δημοσίευση σε ΦΕΚ των πρώτων μετατάξεων σε θέσεις διοίκησης των ΙΕΚ ενώ άλυτο παραμένει και το πρόβλημα των μεταταχθέντων σε θέσεις διοίκησης των Διευθύνσεων, εάν αυτές ήταν σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (καθώς στο ΦΕΚ έγραφε Α/θμιας Εκπαίδευσης, πιθανόν εκ λάθους;). Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο χαρακτηρισμός του πλεονάζοντος προσωπικού και οι κενές θέσεις που θα κληθούν να καλύψουν με μετάταξη οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτός ο β΄ κύκλος μετατάξεων θα περιλαμβάνει εκτός των μετατάξεων από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια και μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της β΄ φάσης μετατάξεων αναμένεται η πραγματοποίηση αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για ειδικότητες στις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής καμία απόσπαση όπως θεολόγοι, αγγλικών, γαλλικών, πληροφορικής κλπ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: