Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγελία για τον Αιρετό του ΚΥΣΠΕ ότι είναι μέλος “κριτικής επιτροπής” ιδιωτικής εταιρείας αξιολόγησης σχολείων

Η εκπαιδευτική παράταξη “προοδευτικά ρεύματα εκπαιδευτικών” που υπάρχει στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Α. Δελμούζος”  σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης συμμετέχει σε κριτική επιτροπή που καλεί τα σχολεία να αξιολογηθούν.

Ο αιρετός Βασίλη Παληγιάννης, που είναι και μέλος του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” υποστήριξε πως δεν έχει καμία συμμετοχή στην επιτροπή.  Επίσης  επισημαίνει  πως δεν είναι σε καμία περίπτωση υπέρ της αξιολόγησης η οποία έχει τιμωρητικό χαρακτήρια για τους εκπαιδευτικούς.  Η πάγια του θέση, σημειώνει, είναι υπέρ της αξιολόγησης η οποία κινείται στην κατεύθυνση βελτίωσης της σχολικής μονάδας!

Βέβαια διαψεύδεται ο ισχυρισμός του, ότι δεν έχει συμμετοχή στην επιτροπή, από την επίσημη ιστοσελίδα τους όπου αναφέρονται τα μέλη της κριτικής επιτροπής και ο ίδιος είναι μέλος.

Δείτε στο παρακάτω ιστότοπο:
http://www.educationbusinessawards.gr/judges/

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση: 

Ένα χρόνο μετά το πάγωμα της αξιολόγησης – ποτέ δεν ξέρεις-  το έργο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες. Σήμερα έκανε  την εμφάνισή της χορηγούμενη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τη απονομή «βραβείων» σε σχολικές μονάδες. Στα βραβεία μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα όλοι «οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και  Ειδικά Σχολεία…».

Το κόστος των υποψηφιοτήτων των σχολικών μονάδων σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο του (http://www.educationbusinessawards.gr/ ) έχει ως εξής :

Κόστος υποψηφιότητας για κάθε κατηγορία: 250€ + 23% Φ.Π.Α.

Σημείωση : Οι κατηγορίες που μπορεί κάθε σχολική μονάδα να καταθέσει υποψηφιότητα ανέρχεται στον αριθμό των 30 Χ  250€ + 23% Φ.Π.Α). Υπάρχουν βέβαια και προσφορές.

Εκείνο όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι  το γεγονός ότι ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής φιγουράρει το όνομα του αιρετού εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Παληγιάννη 

(http://www.educationbusinessawards.gr/judges/).

 Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, μάλιστα,  είναι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου , πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το ερώτημα είναι εύλογο : πώς ένας αιρετός εκπρόσωπος, ταγμένος να υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων του δημόσιου σχολείου, μετέχει σε μια τέτοια επιτροπή με την ιδιότητά του αυτή.

Είναι  αδιανόητο τη στιγμή που ο κλάδος σύσσωμος τάσσεται  κατά της αξιολόγησης και του επιθεωρητισμού και δίνει τη μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης στη δημόσια εκπαίδευση ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών  να συμμετέχει σε μια τέτοια «κριτική επιτροπή» που καλεί τα σχολεία να αξιολογηθούν καταβάλλοντας, σε καιρούς πλήρους οικονομικού μαρασμού ,  ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Εκεί που πανηγυρίζαμε για τη μη  αξιολόγηση των σχολικών μονάδων  τώρα μας καλούν να τους πληρώσουμε  για να μας αξιολογήσουν, με τη συμμετοχή μάλιστα και του αιρετού.

Η οργάνωση απο μια ιδιωτική εταιρία «διαγωνισμού»  βράβευσης εκπαιδευτικών μονάδων εγείρει  ερωτήματα ακόμα και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή αν π.χ. :

Υπάρχει σχετική άδεια από το υπουργείο για την κατάθεση υποψηφιοτήτων από τις σχολικές μονάδες σε μια ιδιωτική εταιρία.
Πού και πως θα χρησιμοποιηθεί το υλικό που θα κατατεθεί;

Τα Προοδευτικά Ρεύματα καλούν :
  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου  «Αλέξανδρος Δελμούζος» να πάρει θέση για το θέμα
  • Τη Δ.Ο.Ε. να καταδικάσει ξεκάθαρα τη συμμετοχή του αιρετού σε μια τέτοια επιτροπή
  • Το υπουργείο άμεσα να λάβει θέση και να δώσει εξηγήσεις αν υπάρχει σχετική άδεια
Δείτε τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Educational Business Awards:

Κριτική επιτροπή

Τα ανεξάρτητα μέλη της κριτικής επιτροπής έχουν επιλεγεί με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία & εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: