Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Κ.ΣΑΜΟΥ

Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου που αποτελούν οι αντιπρόσωποι των σωματείων-μελών του εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς που έχουν στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την πολιτική της Ε.Ε. και την ΚΑΠ. Στηρίζουμε τον αγώνα για την επιβίωσή τους. Εκφράζουμε συμπαράσταση στις έως τώρα αποφάσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και τις κινητοποιήσεις τους. Χαιρετίζουμε τις ενέργειες των δύο Επιτροπών Πρωτοβουλίας στο Νομό μας για την ίδρυση Αγροτικού Συλλόγου στη Σάμο και την Ικαρία για την οργάνωση των αγροτών.

Καταδικάζουμε το όργιο συκοφάντησης και καταστολής της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες σήμερα, στους αγωνιζόμενους εργάτες και συνταξιούχους πριν λίγες μέρες. Η κυβέρνηση "ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ", επιλέγει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, γιατί έχει επιλέξει όπως και οι προκάτοχοί της στρατόπεδο. Αυτό των μεγαλοαγροτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων. Σ' αυτούς δίνουν "γη και ύδωρ"! Φοροελαφρύνσεις, εκπτώσεις στο πετρέλαιο, τα πάντα! Ενώ στους αγρότες, στους εργάτες, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και στις νέες, αρπάζουν ακόμα και το ψωμί από το τραπέζι.

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από τον πόλεμο που της έχει κηρύξει κεφάλαιο και Ε.Ε, έτσι χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά. Κοινός αντίπαλος τα βάρβαρα ταξικά μέτρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από κοινού ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Είναι η πολιτική που καταργεί ΣΣΕ και εργασιακά δικαιώματα, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, αυξάνει τα όρια ηλικίας, μας αφήνει χωρίς υγεία, περίθαλψη και ανασφάλιστους. Είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που αναγκάζει χιλιάδες φτωχούς αγρότες να παρατήσουν τα χωράφια τους ώστε βίαια να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών. Είναι η πολιτική που έχει μετατρέψει την πατρίδα μας από πλεονασματική χώρα αγροτικών προϊόντων, σε ελλειμματική, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Στα νησιά μας (Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι), τα μέλη των σωματείων μας, πέρα από την δουλειά στην ειδικότητά τους, ασχολούνται λίγο ως πολύ και με τις αγροτικές εργασίες, οπότε είναι κατανοητό σε όλους μας, ότι οι αγώνες των αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, ψαράδων να κρατήσουν τη δουλειά τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους, είναι κοινοί με των εργατών. Θέλουμε οι αγρότες μας να μείνουν στη γη τους, να μείνουν στη θάλασσα, για να τρώει και ο λαός μας, καλό και ποιοτικό φαγητό και όχι να ξεκληριστούν και να στοιχηθούν στην απαράδεκτη ουρά των ενάμιση εκατομμυρίων ανέργων. Καταγγέλλουμε το διαχωρισμό της λογικής «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες». Αυτό θα φτωχοποιήσει και θα ξεριζώσει από τη γη τους εκατοντάδες αγρότες σε όλη τη χώρα και στα νησιά μας. Είναι ενάντια στα συμφέροντα των φτωχών αγροτών. Ενισχύει τους μεγαλοαγρότες, τους σημερινούς «μεγαλοτσιφλικάδες».

Είναι κοινοί οι αγώνες μας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση. Είναι κοινοί οι αγώνες μας ενάντια στη φοροληστεία και στους πλειστηριασμούς. Ενάντια στην κατάργηση της αναγκαστικότητας της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) που είναι ασπίδα προστασίας 3000 αμπελουργών και της οινοπαραγωγής της Σάμου. Για τη δημιουργία δημόσιου σφαγείου με δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους κτηνοτρόφους

Η επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη, δείχνει το δρόμο. Δείχνει τη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας. Κλιμακώνουμε τη δράση μας. Προετοιμαζόμαστε για 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση θελήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο αγώνας που δίνουμε είναι αγώνας για την ίδια μας τη ζωή. Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους, κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΕΚΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: