Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Λανθασμένες επιλογές του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) δεσμεύουν την ανάπτυξη του τόπου μας

Σήμερα, έρχεται το πόρισμα εμπειρογνώμονα μηχανικού να δηλώσει ότι ήταν λάθος η θέση χάραξης της περιμετρικής οδού, που επέλεξε πριν μερικά χρόνια διά ψηφοφορίας το τότε ΔΣ.

Η κατασκευή της οδού ξεκίνησε το 2007 και χρειάστηκαν άλλες δύο ακόμη ξεχωριστές εργολαβίες για να ολοκληρωθεί το έργο, λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης της αστάθειας των υψηλών πρανών που δημιουργούσε η συγκεκριμένη θέση της χάραξης.

Οι δύο πρώτες εργολαβίες έχουν σήμερα παραληφθεί και εγκριθεί από προηγούμενα ΔΣ. Μετά την παραλαβή των δύο πρώτων εργολαβιών και σε μικρό σχετικά χρόνο, άρχισαν οι κατακρημνίσεις των πρανών της οδού.

Μήπως λοιπόν και κατά τη χθεσινή ψηφοφορία του ΔΣ πάρθηκε λάθος απόφαση, όπως και παλαιότερα;

Μήπως δεν έπρεπε να παραληφθεί η τρίτη και τελευταία εργολαβία, τη στιγμή κατά την οποία η περιμετρική οδός Σάμου βρίσκεται σε κατάσταση αποσάθρωσης;

Η ΑΚΙΣ έχει την άποψη ότι ήταν λάθος η παραλαβή της τρίτης εργολαβίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, διότι:

1ον Υπάρχουν σε εξέλιξη φαινόμενα κατολισθήσεων πρανών, τα οποία έχουν προκαλέσει σε πολλά σημεία της οδού σοβαρότατες φθορές και την καθιστούν άκρως επικίνδυνη για διέλευση.

2ον Σοβαρές φθορές έχει υποστεί και η συγκεκριμένη (τρίτη) εργολαβία, κυρίως από κατακρημνίσεις πρανών που είχαν διαμορφωθεί κατά τις δύο προηγούμενες εργολαβίες.

3ον Υπάρχει άμεση σύνδεση και συνέχεια των τριών εργολαβιών, διότι αφορούν το ίδιο αντικείμενο και έχουν εκτελεσθεί από τον ίδιο εργολάβο.

4ον Η νομοθεσία έδινε το δικαίωμα στο ΔΣ να αναβάλει την έγκριση παραλαβής της τρίτης εργολαβίας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ελαττωμάτων και ζημιών.

Εν κατακλείδι, ένα έργο με φθορές, που αποτελεί συνέχεια προβληματικών έργων του ίδιου αντικειμένου και εκτελεσθέντων από τον ίδιο εργολάβο, είναι απορίας άξιον πως γίνεται να το παραλαμβάνει ένας σώφρων άνθρωπος.

Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: