Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Αρ. Κάντας: Η Ν.Δ. καταργεί την 13η σύνταξη και εξαφανίζει την επικουρική (Video)

Η Ν.Δ. καταργεί την 13η σύνταξη ενώ εξαφανίζει την επικουρική με την ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης στον ΕΦΚΑ εξήγησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων Αριστοτέλης Κάντας στο Kontra Channel.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη Κάντα η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει να δώσει τα αναδρομικά και κάλεσε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣΤΕ σήμερα στις 09.30.



Συγκεκριμένα ο κ. Κάντας ανέφερε:

«Με τις αποφάσεις που είχαν βγει το 2015 η 13η σύνταξη είχε γίνει 400 ευρώ άρα όταν λέμε 13η σύνταξη εννοούμε 400 ευρώ. Αυτή δηλαδή που πήραν τον Μάιο οι συνταξιούχοι. Η Ν.Δ. θέλει να την καταργήσει και να δοθεί ένα βοήθημα».

«Μιλούν για αυξήσεις από τα ποσοστά αναπληρώσης για όσους έχουν ασφάλιση πάνω από 30 χρόνια. Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί; Ούτε 400.000 και τα ποσοστά αυτά θα είναι από 10 – 50 ευρώ. Ο κ. Βρούτσης είπε ότι αυτά τα ποσοστά δεν θα τα πάρουν οι συνταξιούχοι αλλά θα συμψηφιστούν.

Μένει να πάρουν δηλαδή κάποια αύξηση στις επικουρικές συντάξεις αυτοί που είναι πάνω  από 1.300 κύρια και επικουρική σύνταξη. Αυτοί είναι 230.000 και αντί η κυβέρνηση να τα δώσει λέει θα φέρω καινούργιο ασφαλιστικό για να δουν αν είναι βιώσιμο ώστε να τα δώσει ή δεν έχει».

«Με το νέο ασφαλιστικό φέρνει την ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑΠ) στον ΕΦΚΑ που σημαίνει πάει η επικουρική ασφάλιση. Εξαφανίζεται. Πάνε τα 8 δις αποθεματικά που έχει το ΕΤΕΑΠ πάνε στον ΕΦΚΑ. Πάνε τα  200 εκ. που έχει πλεόνασμα το ΕΤΕΑΠ πάνε στον ΕΦΚΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: