Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Τρίτη (14/01) δε θα λειτουργήσουν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου

Ανακοίνωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για την επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβαςΣύμφωνα με την υπ’ αριθ. 24/ 13-01-2020 Απόφαση Δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν, προληπτικά, οι σχολικές μονάδες 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, σύμφωνα και με την υπ΄αριθ.πρωτ.98/13-01-2020 εισήγηση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή ενόψει της επιχείρησης για την εξουδετέρωση της βόμβας που εντοπίστηκε στην πόλη της Σάμου, σε οικόπεδο επί της οδού Αγγελίνα αριθ. 7, στην Περιοχή Χαρουπιές.

Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί, αύριο Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, από 07:00 έως τη λήξη αυτής, από το ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού και στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Θα πρέπει να εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Την ευθύνη της επιχείρησης εξουδετέρωσης και καταστροφής της βόμβας την έχει ο Ελληνικός Στρατός.

Την ευθύνη τήρησης της τάξης, την προστασία της περιουσίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την έχει η Ελληνική Αστυνομία.

Ως χώρος συγκέντρωσης στον οποίο μπορούν να παραμείνουν οι πολίτες μέχρι το πέρας της επιχείρησης, ορίζεται το Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: