Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ: Το «αντιπροσφυγικό μένος» στρέφεται ενάντια στα δικά μας δικαιώματα!

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφτγες"Κοινός αγώνας με τους ξεριζωμένους!

Η κινητοποίηση «για το προσφυγικό» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια και τους Δήμους του Β. Αιγαίου στις 22/1 όχι μόνο δεν γίνεται για να διεκδικηθούν κάποιες απαντήσεις στο έγκλημα που καθημερινά διαπράττεται σε βάρος των ξεριζωμένων, αλλά είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Τους παρουσιάζει (με αφίσα της Περιφέρειας) ως «εισβολείς» που «απειλούν τα νησιά μας και τις ζωές μας» και για αυτό απαιτεί να εκδιωχθούν! Τα θύματα λοιπόν παρουσιάζονται ως θύτες ενώ αυτοί που τους ξερίζωσαν, αυτοί που τους πνίγουν στο Αιγαίο και σε όλη τη Μεσόγειο, αυτοί που τους επιβάλλουν απάνθρωπες συνθήκες στα κολαστήρια των ΚΥΤ, μένουν στο απυρόβλητο!

Δεν συμμετέχουμε και δεν συμπράττουμε σε αυτό τον εθνικιστικό-ρατσιστικό-αντιδραστικό λόγο που έχει προφανείς επιδιώξεις: Να «ξεχάσουμε» τους πραγματικούς ενόχους για τα προβλήματα στη ζωή μας, στα νησιά μας και σε όλη τη χώρα. Να αποδεχθούμε και να υποταχτούμε σε μια πολιτική που δίνει «γη και νερό» στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, σε μια πολιτική που

βάζει όλο πιο βαθιά τη χώρα στη δίνη των πολέμων. Σε μια πολιτική που καλλιεργεί την έχθρα με τους γειτονικούς λαούς. Σε μια πολιτική που υπηρετεί τους φονιάδες των λαών (ακόμα και «χύνοντας το δικό μας αίμα» σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας) αι συμβάλλει για να υπάρξουν νέα κύματα προσφύγων!

Δεν συμμετέχουμε και δεν συμπράττουμε σε μια κινητοποίηση και μάλιστα ως «απεργοί»(!) που διαδηλώνει πως οι αδύναμοι και οι ξεριζωμένοι δεν έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, στη δουλειά, στην εκπαίδευση , στην περίθαλψη, στη ζωή! Με αυτή ακριβώς την πολιτική που επιβάλλει την κατάργηση των δικαιωμάτων, τη διαίρεση των εργαζόμενων, το δόγμα «εχθρός του φτωχού είναι ο πιο φτωχός» είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι. Θέλουμε πράγματι πίσω τη ζωή μας από αυτούς που μας τσαλαπατούν τα δικαιώματα μας και καταργούν τις κατακτήσεις μας! Και αυτοί δεν είναι βέβαια οι πρόσφυγες-μετανάστες αλλά η πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεων του όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν συμμετέχουμε και δεν συμπράττουμε σε μια κινητοποίηση που οι διοργανωτές της από τη μια στηρίζουν και διεκδικούν ρόλους στα νέα στρατόπεδα-φυλακές που η κυβέρνηση ετοιμάζει για πρόσφυγες και μετανάστες, και από την άλλη επιδιώκουν να εμφανιστούν ότι θέλουν να «λύσουν το προσφυγικό ζήτημα».

Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία του νησιού μας οφείλουμε να πάρουμε τις δικές μας αγωνιστικές πρωτοβουλίες που δεν θα είναι στην ουρά και στην υπηρεσία αυτών των αντιδραστικών επιδιώξεων. Πρωτοβουλίες που θα καταγγέλλουν το καθημερινό έγκλημα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Πρωτοβουλίες που θα διεκδικούν μαζί με αυτούς όλα τα δικαιώματα τους στη ζωή. Πρωτοβουλίες αντιπολεμικές ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού που θα δημιουργούν όρους φιλίας και αλληλεγγύης με τους ξεριζωμένους αλλά και με όλους τους λαούς της περιοχής και ενάντια στους πραγματικούς και κοινούς μας εχθρούς.

Δείτε το ψήφισμα που είχε εγκρίνει η ΓΣ της ΕΛΜΕ Σάμου στις 28-11-19 για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική ενάντια ακόμα και στα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων/μεταναστών που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια πολιτική στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ που αντιμετωπίζει τους ξεριζωμένους και κυνηγημένους από τις πατρίδες τους σαν «ανεπιθύμητο βάρος». Μια πολιτική που έχει κιόλας πνίξει στη Μεσόγειο χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και άντρες, που έχει εξοντώσει άλλους τόσους σε ψυγεία και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μια πολιτική που στους «τυχερούς» που επιζούν δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στη ζωή και στο μέλλον.

Οι τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις καταργούν το δικαίωμα στο Άσυλο ακόμα και για τους ελάχιστους, σχεδιάζουν απελάσεις και καταδιώξεις των ξεριζωμένων στα σύνορα και στήνουν κλειστά στρατόπεδα για να φυλακίσουν δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους στα πέντε νησιά του Αιγαίου αλλά και σε όλη τη χώρα! Έτσι εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις της χώρας στις εντολές της ΕΕ ενώ ταυτόχρονα με τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις η χώρα γίνεται ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών πολέμων που θα δημιουργήσουν νέα καραβάνια ξεριζωμένων.

Αυτή η αντιδραστική και αδιέξοδη πολιτική στρέφεται ενάντια στο λαό και στη νεολαία της χώρας και φουσκώνει τα πανιά των φασιστικών, ρατσιστικών δυνάμεων, κραυγών και προκλήσεων. Είμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική! Καταγγέλλουμε το διαρκές έγκλημα ενάντια στα κομμάτια των λαών που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τις πολεμικές και κάθε είδους επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα τους στην ελεύθερη μετακίνηση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στη ζωή! Είναι σύμμαχοι μας στον κοινό αγώνα για δουλειά και ζωή, στην πάλη ενάντια στους εμπρηστές των πολέμων.

ΟΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες–μετανάστες.

ΟΧΙ στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό – Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Φιλία, ειρήνη και κοινή πάλη με τους ξεριζωμένους και όλους τους λαούς της περιοχής.

Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Σάμου,

28/11/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: