Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου 11 Σεπτεμβρίου 2020 - ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ Εκπ/κών Ειδικοτήτων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το ΠΥΣΠΕ Σάμου συνεδρίασε στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 για να εξετάσει τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Στην αρχή της συνεδρίασης διαφωνήσαμε επί της διαδικασίας, όπως σας έχουμε ενημερώσει, επειδή:

  1. Δεν υπήρχε μοριοδότηση και η σειρά κατάταξης των μονίμων εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων για να διατεθούν σε σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τη δήλωσή τους. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί προηγούνται στη διάθεση από τους αναπληρωτές.
  2. Δεν δόθηκαν τα λειτουργικά κενά των ολιγοθέσιων σχολείων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι συνάδελφοι να προγραμματίσουν τη δήλωση διάθεσή τους σε σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

Στη συνέχεια ρωτήσαμε το πώς θα γίνουν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών, αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Συμφωνήσαμε:

·         για τους συναδέλφους που συμπλήρωναν το ωράριο τους στα σχολεία τοποθέτησής τους

·         Στις διαθέσεις των εκπαιδευτικών Μουσικής στη Σάμο, την Ικαρία & τους Φούρνους,

·          Στις διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στην Ικαρία & στους Φούρνους.

Συζητήθηκαν, αλλά δεν έγιναν οι διαθέσεις των υπόλοιπων εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων.

Το ΠΥΣΠΕ Σάμου πρέπει:

1.      Να ζητήσει νέες αιτήσεις διάθεσης των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων, δίνοντας όλα τα λειτουργικά κενά και στα ολιγοθέσια σχολεία.

2.      Να υπάρξει μοριοδότηση στη σειρά κατάταξης των μόνιμων εκπαιδευτικών.

3.      Να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους το πώς θα γίνουν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών. Να πάρουν θέση τα νέα ορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ, αλλά να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ο αιρετός της ΕΝΩΤΙΚΗΣ-ΔΑΚΕ για τον τρόπο διάθεσης των μονίμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων και να δεσμευθεί δημόσια προς όλους τους συναδέλφους.

4.      Να εξασφαλίσει όλες τις υπερωρίες των συναδέλφων στα ολιγοθέσια σχολεία.

Οι θέσεις μας, ως προς τις διαθέσεις, είναι οι εξής:

·         Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί προηγούνται στις τοποθετήσεις και στις διαθέσεις, έναντι των αναπληρωτών συναδέλφων.

·         Οι εκπαιδευτικοί να διατίθενται ΟΛΟΙ κατά σειρά κατάταξης στην πρώτη τους επιλογή, μετά στη δεύτερη και στη συνέχεια να ολοκληρώνεται η διάθεση για συμπλήρωση του ωραρίου τους. Αυτό είχε συμφωνηθεί στα προηγούμενα χρόνια με τα μέλη του ΠΥΣΠΕ πιστεύοντας ότι είναι το πιο δίκαιο για τις διαθέσεις. Επειδή υπάρχουν όμως νέα μέλη στο υπηρεσιακό συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα για τις διαθέσεις.

·         Οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στα ολιγοθέσια σχολεία να γίνονται, χωρίς να χάνουν τις υπερωρίες τους οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα συγκεκριμένα σχολεία.

Στο 2ο θέμα χορηγήθηκε ομόφωνα η αίτηση χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή στην εκπαιδευτικό Μουσικής, Μπαρμπάκη Μαρία.

Ø  Λειτουργικά κενά: Τα λειτουργιά κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, μπορεί όμως να είναι και περισσότερα με τις άδειες των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μπορείτε να τα δείτε στα;

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/09/11-09-20.html

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/09/11-09-20_12.html 

Η ΔΙΠΕ Σάμου πρέπει να αναρτήσει ΟΛΑ τα λειτουργικά κενά και να ενημερώσει τους συναδέλφους.

Ø  Βελτιώσεις εκπαιδευτικών: Να σας ενημερώσουμε ότι περιμένουμε τη Β΄ φάση προσλήψεων των εκπαιδευτικών. Προτού τοποθετηθούν οι αναπληρωτές της Β΄ φάσης, όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλήφθηκαν κατά την Α΄φάση και έχουν τοποθετηθεί προσωρινά σε σχολικές μονάδες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων έχουν το δικαίωμα της βελτίωσης θέσης. Μπορούν να δηλώσουν και άλλα σχολεία που δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά, επειδή κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων μπορεί να δημιουργηθούν. Όλες οι βελτιώσεις θέσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι υποχρεωμένη η ΔΙΠΕ Σάμου να τις συζητήσει στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                         Δάλλη Μαρί

  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,                Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,    6974476651 - 22730.32940,

        antoniskak18@gmail.com                                   dalllimar@yahoo.com

Δείτε εδώ την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ

3 σχόλια:

samosweb είπε...

Αγαπητε συνάδελφε
Πιο δημόσια δεν γίνεται να τοποθετούμαι, ίσως να ξεκινήσεις κι εσύ σιγά σιγά να το κάνεις.
Ζητούσα όλα τα κενά να δίνονται στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων όταν εσείς είχατε πάγια θέση ο,τι περισσέψει από τα πολυθέσια να δίνονται στα ολιγοθέσια, καταψηφίζοντας ένσταση είκοσι εκπαιδευτικών
Το ίδιο ζήτησα και φέτος γι αυτό δεν συνεχίστηκε η συνεδρίαση.
Αν άλλαξες στάση (επιτέλους!!) καλό θα είναι να ζητήσεις και μια συγνώμη για τις αυθαίρετες θέσεις που είχατε μέχρι πέρσι.
Οσο για τις υπερωρίες που συντάχτηκες με την περσινή εισήγηση που τις πετσόκοψε , να σε ενημερώσω ότι ακόμα παλεύουμε να δικαιώσουμε τους συναδέλφους.

Συνεπώς σε θέματα που είσαι απέναντι από τον κλάδο ας είσαι περισσότερο προσεκτικός όταν ζητάς διαβεβαιώσεις .
Ζήτα καλύτερα από τον εαυτό σου !
Συναδελφικά
Αρχοντούλης Ιωάννης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου με την Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Σάμου είπε...

Καλό θα είναι να απαντήσεις στο ερώτημά μας το πώς θα γίνουν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (με ποιο τρόπο) και μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Γυμναστής γαρ...

samosweb είπε...

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής είμαι ..ο όρος Φυσική Αγωγή υπάρχει από το 1982.
Πάμε στις τοποθετήσεις.
Υπεραριθμίες , νεοδιόριστοι , διάθεση ΠΥΣΠΕ (και όχι μαζί με ΠΥΣΔΕ όπως ηθελες εσυ χρόνια τώρα ), αποσπασμένοι (προηγούνται της αθμιας και κει λάθος έκανες), αποσπασμένοι απο βθμια σε αθμια , ολική διάθεση απο ΠΥΣΔΕ (Εχω θεσμικές ενστάσεις με τις κοινές συνεδριάσεις , εσύ φυσικά δεν μιλάς )και στο τέλος τοποθετήση αναπληρωτών στα λειτουργικά κενά ..
Θα σου εξηγήσω και αύριο αν έχεις απορίες .