Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημερωτικό για τους συναδέλφους αναπληρωτές Β΄ Φάσης - Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου 16 &18 Σεπτέμβρη 2020

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου 11 Σεπτεμβρίου 2020 - ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ Εκπ/κών ΕιδικοτήτωνΚαλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους αναπληρωτές της Β΄ Φάσης που προσλήφθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Τους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, καλή τοποθέτηση και καλή δύναμη!

Είναι πολύ σημαντικό για τους/τις αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς να καταχωρηθούν τα στοιχεία τους τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη 2020 στο ΕΡΓΑΝΗ και στη μισθοδοσία για να πληρωθούν από τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη και να μην χαθεί και το ένσημο της ημέρας.

Γι αυτό πρέπει, σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΙΠΕ Σάμου, να σταλεί το έντυπο με τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, που μπορείτε να το δείτε και να το εκτυπώσετε στο:

https://drive.google.com/file/d/1BJuK6Qm-FZLIO8h6BICdRuCiaDjQMCcu/view και να το αποστείλετε στο e-mail της Διεύθυνσης (mail@dipe.sam.sch.gr).

Πρέπει να συμπληρωθούν ΟΛΑ τα στοιχεία σας. Ειδικά στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ (21), αν δεν έχετε λάβει επίδομα βάζετε παύλα (-), διαφορετικά γράφετε το μέρος στο οποίο καταθέσατε τα έγγραφά σας, ώστε να λάβετε το επίδομα του ΟΑΕΔ (π.χ. ΟΑΕΔ ΣΑΜΟΥ).

Στη συνέχεια θα αναρτηθούν τα λειτουργικά κενά από τη ΔΙΠΕ Σάμου και θα σας ζητηθεί να κάνετε δήλωση τοποθέτησης. Τα λειτουργικά κενά μπορείτε να τα δείτε στο:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/09/11-09-20.html και

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/09/11-09-20_12.html

Δεν υφίσταται το λειτουργικό κενό του Δ.Σ Μαραθοκάμπου, επειδή έχει καλυφθεί και δημιουργείται νέο λειτουργικό κενό στο Δ.Σ Βαθέος. Μπορεί όμως να δημιουργηθούν και νέα λειτουργικά κενά, εφόσον υπάρξουν βελτιώσεις των εκπαιδευτικών.

Η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει στα σχολεία τοποθέτησης, όπου θα συγκεντρώσετε και τα δικαιολογητικά σας και θα αποσταλούν στη ΔΙΠΕ Σάμου. Τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα δείτε στο:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/08/blog-post_85.html

Ø Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 16 Σεπτέμβρη 2020:

o Οριστικοποιήθηκαν τα λειτουργικά κενά των ολιγοθέσιων σχολείων. Η θέση που διατυπώσαμε στο ΠΥΣΠΕ Σάμου ήταν η εξής:

o Οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στα ολιγοθέσια σχολεία να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χαθούν και οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών (δασκάλων) που εργάζονται σε αυτά.

o Να υπάρχουν οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Πληροφορικής σε όλα τα ολιγοθέσια σχολεία.

o Οι υπόλοιπες ειδικότητες να διατεθούν στα ολιγοθέσια σχολεία σύμφωνα με τις δηλώσεις των προϊσταμένων των σχολείων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων τους.

o Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στους συναδέλφους: ΠΕ70/Δασκάλων, Νικολάου Παν/τη, Τζάτζου Δήμητρα και Γεωργιάδου Αθανασία

o Ορίσθηκε ομόφωνα ως αναπληρώτρια της Δ/ντριας Δ.Σ. σχολείου Μυτιληνιών η Καραγιάννη Βενετία.

o Τοποθετήθηκα ομόφωνα μετά από ανακλήσεις αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί: Καστάνια Αικατερίνη στο Τμήμα Ένταξης στο 1ο Δ.Σ. Ραχών και Παπαδοπούλου Κυριακή στο 2ο νηπιαγωγείο Αγίου Κηρύκου.

o Ζητήσαμε οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων να γίνουν στη συνεδρίαση της Παρασκευής 18/9, με την εξής σειρά:

o ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί θα διατίθενται κατά σειρά κατάταξης στον πίνακά τους. Ο/Η πρώτος/η εκπαιδευτικός θα διατίθεται στην πρώτη του επιλογή. Ο δεύτερος στην πρώτη του επιλογή, ο τρίτος στην πρώτη του επιλογή κ.ο.κ. Μόλις τελειώσει ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπάρχουν στον πίνακα ξεκινά εκ νέου η διαδικασία. Ο πρώτος εκπαιδευτικός θα διατίθεται στη δεύτερη επιλογή του, ο δεύτερος στη δεύτερη επιλογή του, ο τρίτος στη δεύτερη επιλογή του κ.ο.κ.

o Η πρότασή μας, υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ.

Ø Στη συνεδρίαση του συμβουλίου ΠΥΣΠΕ Επιλογής στις 16 Σεπτέμβρη 2020:

o Πληρώθηκε ομόφωνα η κενή θέση της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων από την εκπαιδευτικό ΠΕ70/Δασκάλων, Παππά Πέλλα-Πέλλη.

o Πληρώθηκαν ομόφωνα οι κενές θέσεις των υποδιευθυντών στα Δ.Σ.: Χώρας, η Τσιαφίδου Φωτεινή, εκπαιδευτικός ΠΕ/70/Δασκάλων και στο 1ο Δ.Σ. Νέου Καρλοβάσου, η εκπαιδευτικός ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας, Μαργαριτίδου Ελπίδα.

Ø Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 18 Σεπτέμβρη 2020:

o Έγιναν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων ΠΕ79/Μουσικής, ΠΕ86/Πληροφορικής, Π91/Καλλιτεχνικών και ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής.

o Η πρόταση που διατυπώσαμε στο ΠΥΣΠΕ ήταν η εξής:

o Να γίνουν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων που δεν υπήρχε πρόβλημα με τις διαθέσεις τους.

o Να αφήσουμε τις δύο ειδικότητες ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας και ΠΕ08/Εικαστικών σε επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, επειδή σύμφωνα με τις διαθέσεις τους δεν μπορούσαμε να στέλνουμε δύο και τρεις ίδιες ειδικότητες στα πολυθέσια σχολεία δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα, παρά να λύνουμε, στις σχολικές μονάδες.

o Η πρότασή μας υιοθετήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ.

o Τις διαθέσεις μπορείτε να τις δείτε στα:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/09/blog-post_55.html,

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/09/blog-post_69.html

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/09/blog-post_77.html

o Τοποθετήθηκε ομόφωνα η μόνιμη εκπαιδευτικός ΠΕ70/Δασκάλων, Καλβίνου Γραμματική από το Δ.Σ. Βαθέος στο Δ.Σ. Μαραθοκάμπου. Έτσι, καλύπτεται το λειτουργικό κενό στο Δ.Σ. Μαραθοκάμπου και δημιουργείται νέο στο Δ.Σ. Βαθέος.

o Έγινε ομόφωνα δεκτή η παραίτηση της εκπαιδευτικού Πέλλας-Πέλλης Παππά από τη θέση της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΙΠΕ Σάμου (Έκτακτο).

Ø Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι εκλογές των αιρετών στα υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ, οι οποίες θα γίνουν την Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020. Οι υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2020.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                Δάλλη Μαρία

                  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,           Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,            6974476651 - 22730.32940,

antoniskak18@gmail.com                          dalllimar@yahoo.com

Δείτε εδώ την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: