Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κάτω τα χέρια απ’ τους μαθητές!

Κάτω τα χέρια απ’ τους μαθητές!Το προσπάθησαν με το άγριο. Είδαμε αστυνομικούς να απειλούν μαθητές κατάληψης ότι θα κάνουν φυλακή παρέα με ποινικούς κι αυτοί και οι γονείς τους. Είδαμε την ΕΛ.ΑΣ. να προσάγει παιδιά Γυμνασίου και να ζητά από διευθυντές τα στοιχεία όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Εισαγγελείς Ανηλίκων να διατάσσουν προκαταρκτικές έρευνες. Διευθυντές να επιχειρούν με κόφτες να ανοίξουν τις πύλες σχολείων και γονείς να τραμπουκίζουν και να χτυπάνε παιδιά που διεκδικούν δημόσια υγεία και παιδεία. Δεν τους βγήκε. Αντίθετα, πείσμωσε τους μαθητές.

Τώρα επιχειρούν να κατασυκοφαντήσουν το μαθητικό κίνημα και τα δίκαια αιτήματά του. Δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων κάνουν λόγο για «βανδαλισμούς» σχολείων και «ψευτοεπαναστατική ρουτίνα». Πρώην υπουργός Παιδείας έγραψε το ανεκδιήγητο «Η κατάληψη είναι μία ακραία μορφή διεκδίκησης και με τα ελληνικά χαρακτηριστικά δεν συναντάται σε καμία δυτική δημοκρατία».

Μιλούν για «ανησυχητική έλλειψη μέτρων προστασίας μέσα στις καταλήψεις», την ώρα που εκατοντάδες σχολικές μονάδες, ακόμη και σε ολόκληρες περιφέρειες, έχουν αναστείλει -είτε πλήρως είτε μερικώς- τη λειτουργία τους επειδή ο κορονοϊός κάνει πάρτι στις σαρδελοποιημένες τάξεις. Αλλοι κόπτονται για τις χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων, χωρίς να μετράνε τις χιλιάδες που χάνονται επειδή δεν προσλαμβάνονται καθηγητές να καλύψουν τα κενά.

Εφτασαν μέχρι το σημείο να υποστηρίξουν ότι οι καταλήψεις είναι «υποκινούμενες», επειδή οι μαθητές άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση που επέλεξε να δώσει χρήματα για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών αντί να ενισχύσει την Παιδεία και την Υγεία. Η αποστομωτική απάντηση έρχεται από τα ίδια τα παιδιά. «Αν κάτι μας παρακινεί και μας υποκινεί, είναι η ανεύθυνη πολιτική στάση της κυβέρνησης», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή εκπρόσωπος του Συντονιστικού Μαθητών Αθήνας. Να, που λίγες ώρες αγώνα παραδίδουν το καλύτερο μάθημα σε όλη την κοινωνία.

Διαλεκτή Αγγελή

Δεν υπάρχουν σχόλια: