Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Πρόσκληση της ΔΙΠΕ Σάμου για απόσπαση μονίμων εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Η ΔΙΠΕ Σάμου καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, Γενικής και Ειδικής Αγωγής, που επιθυμούν να αποσπαστούν εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Σάμου για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Σάμου, από Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 μέχρι και Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΙΠΕ Σάμου:

1. οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dipe.sam.sch.gr με την σημείωση «προς Γραμματεία ΠΥΣΠΕ».

2. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να υποβάλουν ταυτόχρονα με την αίτησή τους και τα απαραίτητα επίσημα και πρόσφατης έκδοσης δικαιολογητικά. Πρόσφατα θεωρούνται τα δικαιολογητικά των οποίων η ημερομηνία έκδοσης δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες (3) πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

3. Ειδικά για τους αιτούντες απόσπαση σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή Τμήμα Ένταξης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα Ε.Α.Ε. της παρ. 1.3 του άρθρου 20 και των παρ. 1 και 3 του άρθρου 21 του ν. 3699/2008, των παρ.2 και 3 του αρθρου 48 του ν. 4415/2016 καθώς και του άρθρου 3 του ν. 4473/2017.

Επίσης, επισημαίνεται ότι :

· ο χρόνος απόσπασης δε λογίζεται ότι διανύθηκε στην οργανική θέση για κατοχύρωση του δικαιώματος μετάθεσης.

· σε περίπτωση που ικανοποιηθεί αίτηση του εκπαιδευτικού για απόσπασή του σε άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή σε Υπηρεσία ή Φορέα, η αίτησή του για απόσπαση εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Σάμου ανακαλείται αυτοδίκαια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Από τη στιγμή που η ΔΙΠΕ Σάμου ζητά να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί στην αίτησή τους, σχολεία/ νηπιαγωγεία, έπρεπε:

1. να ανακοινώσει τα λειτουργικά κενά, ώστε να τα γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι για να τα δηλώσουν

2. να περιμένουν να γίνουν πρώτα οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, και οι ανακλήσεις των αποσπάσεων  και μετά να γίνουν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι τα λειτουργικά κενά.

Υπενθυμίζουμε ότι:

· πέρυσι η πρόσκληση της ΔΙΠΕ Σάμου έγινε μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και η προθεσμία έληγε στις 14 Αυγούστου,

· υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., αλλά και της ΔΟΕ για πρόταση διαγραφής των μελών του ΠΥΣΠΕ Σάμου, που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, που μέχρι σήμερα το Δ.Σ. δεν την έχει υλοποιήσει,

· οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής  έγιναν από το ΠΥΣΠΕ Σάμου στις 9 Ιουνίου 2021, που μπορείτε να τις δείτε εδώ και εδώ. Δεν μπορεί η ΔΙΠΕ Σάμου να ζητά από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τις δηλώσεις τους μέσα στις διακοπές του ΠΑΣΧΑ (προθεσμία υποβολής από μεγάλη Δευτέρα 23 Απριλίου έως τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021), όταν οι τοποθετήσεις γίνονται τον Ιούνιο.

· με ευθύνη του υπουργείου, όπου δε συμμετέχουν οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια, έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας έλεγχος στις  συνεδριάσεις – αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ και καμία ενημέρωση από τους αιρετούς με αποτέλεσμα να υπάρχουν αποφάσεις που δημιουργούν προβλήματα στους συναδέλφους. Την ίδια ευθύνη έχουν και τα μέλη τα οποία συμμετέχουν στα υπηρεσιακά συμβούλια και δεν έχουν παραιτηθεί από τη στιγμή που μπορούν να δηλώσουν απεργία – αποχή, σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ.

  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), με ανακοίνωσή του, ζητά:

1. από τον ΑΣΕΠ να δημοσιεύσει ΑΜΕΣΑ τους πίνακες ώστε η κλήρωση επί των ισοψηφισάντων να γίνει επί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΦΗΤΙΣΗΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. Η διαδικασία της κλήρωσης δε μπορεί να γίνει επί κρυμμένων - αδημοσιοποίητων πινάκων γιατί έτσι δεν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Αν δε δημοσιευτούν οι πίνακες ουδείς γνωρίζει με ποιον και γιατί ισοψήφισε κι αν βρίσκεται ορθώς στη διαδικασία της κλήρωσης.

2. από τη ΔΟΕ να παρέμβει ΑΜΕΣΑ στο ΑΣΕΠ και ν' απαιτήσει ΑΜΕΣΑ κοινοποίηση των πινάκων για να είναι νόμιμες και οι διαδικασίες. Νομικές ακροβασίες που διακυβεύουν τους μόνιμους διορισμούς, μετά από τόσα χρόνια, δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόμα και στην περίπτωση της ισοβαθμίας δεν υπολογίζεται ο χρόνος κτήσης του πτυχίου.

  • Την Τρίτη 22 Ιουνίου η Νίκη Κεραμέως καλεί σε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Το Δ.Σ της ΔΟΕ καλείται 12-2 μμ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ 3-5 μμ.
  • Στις 24 Ιουνίου 2021 θα γίνει η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία. Οι προβλεπόμενες θέσεις για τα σχολεία της Σάμου είναι οι εξής:
    • 19 για το 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου
    • 28 για το 2ο Δημοτικό σχολείο και
    • 44 για το 1ο Γυμνάσιο Σάμου

Ø Εν αναμονή της έκδοσης από το ΑΣΕΠ των Οριστικών Πινάκων των Προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 για να προχωρήσει η διαδικασία των μόνιμων διορισμών στα γενικά σχολεία και της κλήρωσης ισοβαθμούντων της 1ΓΕ/2019 τι ισχύει σε περίπτωση που υποψήφιος στους Πίνακες Γενικής και διορισμένος στην Ειδική Αγωγή, επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση για διορισμό στη Γενική;

o “Σε περίπτωση αποδοχής διορισμού ήδη υπηρετούντος υπαλλήλου σε δεύτερη θέση, ο υπάλληλος δεν οφείλει να υποβάλει αίτηση παραίτησης στον πρώτο φορέα διορισμού του, δεδομένου ότι η παραίτησή του από το φορέα αυτό θεωρείται ότι συντελείται αυτοδικαίως με την αποδοχή του διορισμού του στο νέο φορέα”. Δείτε περισσότερα στο:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2021/06/blog-post_40.html

Κακαγιάννης Αντώνης

π. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: