Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΣΕΠ Ειδικής & Γενικής Αγωγής - Αποσπάσεις Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 15 Ιουλίου 2020

Πάνω από 200 τα λειτουργικά κενά στο ΠΥΣΠΕ ΣάμουΑγαπητοί συνάδελφοι,

1. Πίνακες του ΑΣΕΠ της Ειδικής Αγωγής: Μετά τη κλήρωση των ισοβαθμούντων εκπαιδευτικών στα μόρια του Πίνακα, δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι τελικοί Πίνακες της Ειδικής Αγωγής. Έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση η πρόσκληση για το μόνιμο διορισμό τους.

Αφού δημοσιοποιηθούν οι περιοχές με τα αντίστοιχα κενά (Δευτέρα 27/7) θα μπορούν να κάνουν δήλωση τοποθέτησης οι εκπαιδευτικοί (οι εγγεγραμμένοι μόνο στους κύριους πίνακες)  μέσα σε αποκλειστική προθεσμία για το μόνιμο διορισμό τους.

Ο αριθμός των κενών θέσεων που θα καλυφθούν με μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών από τους πίνακες (3ΕΑ & 4ΕΑ /2019) του ΑΣΕΠ έχουν καθοριστεί σε 1.817 για την Α/θμια και σε 1.642 για τη Β/θμια Ειδική Αγωγή .

Στη συνέχεια, αφού ανακοινωθούν τα ονόματα και οι περιοχές διορισμού των εκπαιδευτικών, θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ και θα αναλάβουν υπηρεσία, εκτός απροόπτου, την 1η Σεπτέμβρη 2020.

  • Οι νεοδιοριζόμενοι/ες τοποθετούνται προσωρινά σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπ/σης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών. Κάθε μετακίνηση (μετάθεση ή απόσπαση) στο διάστημα της διετίας δεν επιτρέπεται. Οι νεοδιόριστοι παίρνουν οργανική θέση κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων του επόμενου έτους.
  • Με βάση το άρθρο 48 του ν.4692/20 οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) της οικείας περιοχής μετάθεσης.
  • Όσοι/ες διοριστούν και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτηθούν μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση των ονομάτων στο ΦΕΚ αποκλείονται από όλες τις διαδικασίες διορισμού το τρέχον σχολικό έτος και τα δυο επόμενα σχολικά έτη (άρθρο 58 του ν. 4653/20).
  • Όλοι οι νεοδιόριστοι υποχρεούνται να υπηρετήσουν στην ειδική αγωγή τουλάχιστον για μια πενταετία.

Ας ελπίσουμε να γίνουν όλα έγκαιρα για να ακολουθήσουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών πριν την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου.

2. Πίνακες του ΑΣΕΠ της Γενικής Αγωγής: Σύμφωνα με την συνάντηση της ΔΟΕ με τον ΑΣΕΠ:

  • Η εξέταση των ενστάσεων πιθανότατα, θα ολοκληρωθεί λίγο πριν το τέλος του 2020 οπότε και θα ανακοινωθούν και οι οριστικοί πίνακες.
  • Η δικαίωση συναδέλφων, με βάση, φυσικά, τη θέση που θα καταλάβουν στους οριστικούς πίνακες θα έχει επίπτωση στις προσλήψεις αναπληρωτών που θα έχουν γίνει με βάση τους προσωρινούς πίνακες, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τον Ν.4589/19.
  • Όσον αφορά για τον κίνδυνο αποκλεισμού των συναδέλφων σχετικά με την έκδοση και πληρωμή του παραβόλου, εκφράστηκε η κατανόηση εκ μέρους του ΑΣΕΠ, αλλά τονίστηκε η αυτονόητη υποχρέωση της Αρχής να σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία και την αρχή της ισονομίας.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που δεν έλυσε τα ζητήματα αυτά και για άλλη μία φορά έχουμε συναδέλφους, που εργάζονταν στα σχολεία όλης της χώρας, να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν εκτός δουλειάς για τα επόμενα χρόνια. Είναι εντελώς απάνθρωπο να οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία, να ακυρώνονται όνειρα και προσδοκίες, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος. Κανένας αναπληρωτής να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παράβολου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος.

3. Αποσπάσεις: Μετά την απαράδεκτη καθυστέρηση της ανακοίνωσης από το υπουργείο Παιδείας που κράτησε σε ομηρία τους συναδέλφους, ανακοινώθηκαν τελικά την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020. Η όποια καθυστέρηση είχε σαν αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί που ενδεχομένως να είχαν πρόσβαση στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ να ήξεραν αν έχουν πάρει απόσπαση, ενώ οι υπόλοιποι όχι. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή οι αιρετοί του κλάδου να είχαν δημοσιοποιήσει τις αποσπάσεις στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ και να καταγγείλουν τη στάση του υπουργείου Παιδείας για την καθυστέρηση.

Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται από το ΠΥΣΠΕ Σάμου σε άλλα ΠΥΣΠΕ μπορείτε να τους δείτε στο:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/07/blog-post_11.html και όσοι ήρθαν με απόσπαση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/07/blog-post_45.html

  • Υποβολή αιτήσεων ανάκλησης απόσπασης από τους εκπαιδευτικούς, το ηλεκτρονικό σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως και τις 31-07-2020 και ώρα 15:00.
  • Αιτήσεις των εκπαιδευτικών για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ Σάμου έως 14 Αυγούστου 2020.

4. Εξετάσεις Πιστοποίησης: Στο διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020 προγραμματίζεται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), που μπορείτε να το δείτε στο:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/07/1-2020.html

5. Προαγωγές Νηπιαγωγείων: Οι προαγωγές νηπιαγωγείων που έγιναν από το υπουργείο Παιδείας στο ΠΥΣΠΕ Σάμου είναι οι εξής:

  • Από 2/θέσια σε 3/θέσια τα νηπιαγωγεία : 2ο Σάμου, 1ο Νέου Καρλοβάσου και Ευδήλου
  • Από 1/θέσια σε 2/θέσια τα νηπιαγωγεία: Πυθαγορείου και Ηραίου

6. Πλήρωση κενών θέσεων Δ/ντών: Προκηρύχθηκαν από τη ΔΙΠΕ Σάμου η πλήρωση των κενών θέσεων των Δ/ντών των παρακάτω σχολείων, από 01-09-2020, επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον από υποψήφιους εκπαιδευτικούς που ήταν εγγεγραμμένοι στο πίνακα των Δ/ντών:

  • Μυτιληνιών, Μεσαίου Καρλοβάσου στη Σάμο
  • 2ο Αγίου Κηρύκου, 1ο Ραχών, 2ο Ραχών στην Ικαρία και
  • Φούρνων-Κορσεών στους Φούρνους

Αιτήσεις ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Στο Δημοτικό σχολείο Βαθέος, το κενό του Δ/ντή θα καλυφθεί από υποψήφια στον πίνακα των Δ/ντών

7. ΠΥΣΠΕ Σάμου: Συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου στις 15 Ιουλίου 2020 και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

  • Τοποθετήθηκε ομόφωνα στο 2ο Σάμου (οργανική θέση) ο εκπαιδευτικός ΠΕ86/Πληροφορικής, Μαρούπας Ευάγγελος, επειδή ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.
  • Τοποθετήθηκαν ομόφωνα προσωρινά οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί ΠΕ86/Πληροφορικής, από τη ΔΙΔΕ Σάμου, Νόστου Ανδρονίκη στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου και Κόμη Ιωάννα στο Δ.Σ. Πυθαγορείου.
  • Διαμορφώθηκαν τα λειτουργικά κενά μετά και από τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΠΕ Σάμου, που μπορείτε να τα δείτε στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/07/15-06-2020.html. Μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που έχουν ζητήσει απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ και όσων έχουν έρθει με απόσπαση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου θα διαμορφωθούν εκ νέου τα νέα λειτουργικά κενά. Τα λειτουργικά κενά Δασκάλων και Νηπιαγωγών ανά σχολική μονάδα μπορείτε να τα δείτε στα: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/07/15-07-2020.html για την Α΄ Σάμου και https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/07/15-07-2020_16.html για την Β΄ και Γ΄ Σάμου

Δείτε εδώ την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                                                           Δάλλη Μαρία

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,                             Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,            6974476651 - 22730.32940,

antoniskak18@gmail.com                                              dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: