Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Αιτήσεις συνταξιοδότησης ανά κλάδο σε Α/θμια και Β/θμια - Πίνακας ανά περιοχή για Πρωτοβάθμια

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε όλες τις αιτήσεις συνταξιότησης (Παραίτηση και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις) ανά κλάδο σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε Γενική και Ειδική Αγωγή οι οποίες αυτή τη στιγμή ανέρχονται συνολικά σε 4.549.

Τα στοιχεία προέρχονται από το εκπαιδευτικό φόρουμ PDE από τον πάντα αξιόπιστο PATREAS. Ο τελικός αριθμός ωστόσο αναμένεται να είναι λίγο μικρότερος καθώς κάποιοι απσύρουν εν τέλει την αίτηση τους, συνήθως κυμαίνεται περίπου στο 10% η μείωση κάθε χρόνο. Οι διορισμοί με βάση και τα πρόσφατα λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας θα είναι πιθανόν λίγο περισσότεροι από τον τελικό αριθμό των εκπαιδευτικών που αποχωρούν καθώς ο Υπουργός έχει αναφέρει πως τηρείται κανόνας 1:1 και πως οι διορισμοί σε ετήσιο επίπεδο θα κυμαίνονται τα επόμενα χρόνια σε 4000-5000 άτομα και στις δύο βαθμίδες Εκπαίδευσης. Ο φετινός αριθμός διορισμών θα δημοσιοποιηθεί ως συνήθως σε μερικούς μήνες αφότου ολοκληρωθούν οι σχετικές υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις κλπ).

Στις πρώτες δύο εικόνες οι συνταξιοδοτήσεις ανά κλάδο και στις επόμενες δύο οι αιτήσεις ανα περιοχή στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπως ανακοινώθηκαν από τον αιρετό ΚΥΣΠΕ που αναφέρεται παρακάτω (για όσες περιοχές απουσιάζουν, δεν βρέθηκαν ακόμα στοιχεία).



Δεν υπάρχουν σχόλια: