Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Ενημέρωση για την αγωνιστική δράση των τελευταίων ημερών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ & Ν Σάμου ενημερώνει σε σχέση με την αγωνιστική δράση των τελευταίων ημερών:

Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης 15 και της Παρασκευής 16 του Φλεβάρη για την αποτροπή της αξιολόγησης συναδελφισσών που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση στέφθηκαν με επιτυχία.

Το Δ.Σ. χαιρετίζει την περήφανη στάση συναδελφισσών και συναδέλφων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και το Δημοτικό Σχολείο Όρμου Καρλοβάσου, όπου οι σύλλογοι διδασκόντων συμμετείχαν καθολικά, στηρίζοντας τις συναδέλφισσες και αναδεικνύοντας την καθολική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση. Το μήνυμα είναι ότι κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του, όλοι κι όλες μαζί διεκδικούμε ένα σχολείο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. Συνεχίζουμε αγωνιστικά!
















Την Πέμπτη 15/2 πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση από τους φοιτητικούς συλλόγους του νησιού απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν και οι 3 φοιτητικοί σύλλογοι της Σάμου με μαζικές αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε για 6η συνεχή εβδομάδα ο Σύλλογός μας και χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Πρόεδρος. Συνεχίζουμε την πάλη απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένταση των ταξικών φραγμών, υποβάθμιση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 14 του Φλεβάρη μπορεί να μην είχε απαρτία, είχε όμως ικανοποιητική συμμετοχή και έγινε συζήτηση με βάση τις εξελίξεις. Πέρα από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν και αναφέρονται παραπάνω, αποτυπώθηκε η καθολική απαίτηση για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση από τη ΔΟΕ σε περίπτωση που βγει παράνομη.

Επίσης, τονίστηκε η τεράστια σημασία της επιτυχίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 28 του Φλεβάρη και η ανάγκη να κηρυχτεί κλαδική απεργία.















Συνεχίζεται η συμμετοχή του Συλλόγου μας σε συντονισμό σωματείων πανελλαδικά και περιφερειακά, με την τηλε-σύσκεψη των Συλλόγων Π.Ε. του Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου της Χίου.

Ακόμα, θα στηριχτούν πρωτοβουλίες σε σχέση με τον πόλεμο και τη δράση που πρέπει να αναπτυχθεί ενάντια στην ελληνική εμπλοκή, αλλά και σε σχέση με την υγεία, σε συνέχεια πρόσφατων κινητοποιήσεων.

Επαναλήφθηκε το κάλεσμα συμμετοχής στο χορό του Συλλόγου στις 2 του Μάρτη, τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του Απεργιακού Ταμείου του σωματείου μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: