Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Καταγγελία-Ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει απερίφραστα την απόφαση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ να προχωρήσει στη αναστολή της σύμβασης του Δημήτρη Αντωνίου, μέλους του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εργάζεται με σύμβαση ως ΙΔΟΧ επί 19 συναπτά έτη στο Παν/μιο Αθηνών, και την εξέταση από το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου της παύσης της σύμβασης, δηλαδή την οριστική απόλυσή του, λόγω «παράνομης συμπεριφοράς» και «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος» εστιάζοντας μάλιστα σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισης!

Καταγγέλλουμε επίσης την κλήση σε ΕΔΕ των μελών ΟΛΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 7ης Φεβρουαρίου, καθώς και δύο ακόμα μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ και εργαζομένων στο ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών: τη Δευτέρα 12/2, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και συμβολική κινητοποίηση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, μαζί με τους φοιτητικούς Συλλόγους και τους συλλόγους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, στα πλαίσια του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου και ενάντια στην προσπάθεια αντισυνταγματικής θεσμοθέτησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρξε διακοπή της λειτουργίας του δικτύου του ΕΚΠΑ για περίπου 40 λεπτά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή παραβίαση στο κτίριο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της στάσης εργασίας το κτίριο ήταν κλειστό. Παραμένει το ερώτημα πώς έγινε τελικά η διακοπή των τηλεξετάσεων…

·  Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις

· Να σταματήσει κάθε δίωξη και να ανακληθεί αμέσως η απόλυση του συναδέλφου

· Απαιτούμε να σταματήσει η Πρυτανεία ΑΜΕΣΑ κάθε διαδικασία που θέτει ζήτημα απόλυσης του συναδέλφου, να σταματήσει τη «διασπορά» αστήρικτων κατηγοριών.

                               Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: