Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ομόφωνη απόφαση επαναπροκήρυξης απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση από την ΑΔΕΔΥ

Απ’ την πρώτη στιγμή που μάθαμε ότι η κυβέρνηση μας σέρνει στα δικαστήρια μιλήσαμε για παραδοχή ήττας απ’ την πλευρά της και συνεχίζουμε να το λέμε. Μιας και τα κουκιά δεν τους βγαίνουν, μιας και η αξιολόγηση σέρνεται και δεν προχωρά όπως την ονειρεύονταν, καταφεύγουν στα δικαστήρια απέναντι στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Με διώξεις και καταστολή επιχειρούν να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/μαθητριών μας και της παιδαγωγικής μας υπόστασης.

Σήμερα, 27 Φλεβάρη, το δικαστήριο στο οποίο έσυρε για μία ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας, έκρινε (μέσα σε δύο ώρες!) την απεργία-αποχή των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απ’ την «ατομική αξιολόγηση» παράνομη. Η απόφαση, η οποία φυσικά δε μας έριξε απ’ τα σύννεφα, βγήκε με βάση το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί όλα τα τελευταία χρόνια.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες προκατασκευασμένες αποφάσεις θα μας λυγίσουν. Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά! Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει!

Την Πέμπτη το πρωί η ΑΔΕΔΥ θα καταθέσει το εξώδικο για την νέα απεργία-αποχή όποτε κανείς και καμία δεν μένει ακάλυπτος/η. Οι στάσεις εργασίας απ’ την παρακολούθηση του μαθήματος απ’ τους αξιολογητές, που έχουν κηρύξει και η Ομοσπονδία αλλά και ο Σύλλογος, ισχύουν κανονικά. Η σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου δεν τις περιλαμβάνει, όπως δεν περιλαμβάνει επίσης και την απεργία-αποχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και όλοι/όλες μαζί θα τα καταφέρουμε. Ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης θα σπάσει. Το δίκιο δε θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες αλλά στο δρόμο του αγώνα και η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων.

Αύριο απεργούμε όλοι κι όλες και δίνουμε μια ακόμη καλή απάντηση στο υπουργείο και την κυβέρνηση. Να κλείσουμε τα σχολεία και να βουλιάξουν οι δρόμοι! Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην καταστολή με τη μαζική μας συμμετοχή στη αυριανή πανεργατική απεργία!

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ – ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Βαθύ

Δεν υπάρχουν σχόλια: