Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Β΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ 93η Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

 Η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, με απόφαση του Δ.Σ. στην τακτική συνεδρίασή του της 15ης Μαρτίου,  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μάη 2024 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου στις 6:30 μμ.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τη μη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας και έχοντας ως κριτήριο τη διευκόλυνση όλων των συναδέλφων/ισσών να συμμετέχουν τόσο στη Γενική Συνέλευση όσο και στις αρχαιρεσίες η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη 29 Μάη 2024 σε δυο κάλπες ταυτόχρονα από τις 13:00 ως τις 19:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου (Πορφυριάδα) και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου. Οι συνάδελφοι των σχολείων της Ανατολικής Σάμου ψηφίζουν στο Βαθύ και της Δυτικής στο Καρλόβασι. Εάν κάποιος/α συνάδελφος/ισσα επιθυμεί να ψηφίσει σε άλλο δήμο από αυτόν που ανήκει το σχολείο του/της, θα πρέπει να το δηλώσει έγκαιρα, ώστε να μεταφερθεί στην αντίστοιχη λίστα.

 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η Τρίτη 21 Μάη, στη συνεδρίαση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί εκείνη τη μέρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου στις 13:30

Όπως επίσης εκείνη την ημέρα θα ολοκληρωθεί και η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης, αφού θα γνωρίζουμε και τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. της ΔΟΕ.

 

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων έχουν δεχτεί άγρια επίθεση, όπως επίσης και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και η ποιότητα της ίδιας της εκπαίδευσης, η συμμετοχή στις δράσεις του σωματείου μας, πόσο μάλλον στις Γενικές Συνελεύσεις, απ’ όπου καθορίζεται η πορεία και η δράση του, είναι επιβεβλημένη για όλους.

 

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 

ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ 

ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. 

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Μέλη του Συλλόγου μας με πλήρη δικαιώματα είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου (μόνιμοι και αναπληρωτές), οι οποίοι είναι ταμειακώς εντάξει. 

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2023-2024

 

Την ημέρα της Β΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώνεται και η καταβολή της β΄ δόσης της συνδρομής προς το Σύλλογο. Το συνολικό ποσό της συνδρομής διαμορφώνεται στα 30 ευρώ για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (η κράτηση γίνεται μέσω της μισθοδοσίας τους), στα 20 ευρώ για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου (την ημέρα των εκλογών θα πληρωθεί η β΄ δόση 10 ευρώ) ενώ οι  αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου δεν πληρώνουν, με απόφαση του Συλλόγου, συνδρομή.  Από αυτά, τα 22 ευρώ (για τους μόνιμους) είναι η συνδρομή για τη ΔΟΕ, μέρος των οποίων προορίζεται για την ΑΔΕΔΥ, ενώ τα υπόλοιπα 8 ευρώ παραμένουν στον Σύλλογό μας.  Από τη συνδρομή των αναπληρωτών, τα 15 ευρώ είναι η συνδρομή για τη ΔΟΕ και τα υπόλοιπα 5 ευρώ παραμένουν στον Σύλλογό μας.

Αν κάποιος/α αναπληρωτής/τρια δεν έχει πληρώσει την α’ δόση θα πρέπει να καταβάλει όλο το ποσό της συνδρομής.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

 

ü    Η συνδρομή των μονίμων έχει ήδη κρατηθεί σε δύο (2) δόσεις από τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης

ü    Για τους/τις αναπληρωτές/τριες πλήρους ωραρίου,  δεν μπορεί να κρατηθεί η συνδρομή τους από τη Δ/νση, επομένως η δεύτερη δόση (10 ευρώ) θα καταβληθεί την ημέρα των εκλογών. Όσοι και όσες δεν έχουν δώσει την α’ δόση θα πληρώσουν εφάπαξ τη συνδρομή τους.

ü    Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από άλλα ΠΥΣΠΕ θα πρέπει επίσης να καταβάλουν τη  δεύτερη δόση (15 ευρώ) την ημέρα των εκλογών. Αν τυχόν οι Σύλλογοι όπου έχουν οργανική θέση τους κρατήσουν χρήματα, να επικοινωνήσουν μαζί τους και να στείλουν την απόδειξη του Συλλόγου μας για να τους επιστραφούν.

 

Παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους συναδέλφους για τον τρόπο καταβολής της συνδρομής στο Σύλλογο.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Ενημερώνουμε, επίσης, ότι οι συνάδελφοι που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ή Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικόδεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, καθώς υπάγονται σε άλλο σωματείο.

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης θα υπάρχει κατάσταση προσέλευσης. Για την ορθότερη διαχείριση του χρόνου και προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι να έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν για όλα τα θέματα, ορίζεται ως χρόνος ομιλίας τα 5 λεπτά ανά άτομο.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (άρθρο 14 του Καταστατικού)

1.          Κριτική και ψηφοφορία στα πεπραγμένα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

2.          Συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

3.          Υποβολή προτάσεων των μελών του Συλλόγου.

4.          Όσα γράφονται στην ημερήσια διάταξη.

5.          Εκλογή τριμελών εφορευτικών επιτροπών για την ανάδειξη 

              αντιπροσώπων του Συλλόγου στη Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

                                                                                                                                        

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να έχουν μαζί τους, ως αποδεικτικό ταυτότητας, την αστυνομική τους ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο. 

 

Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που τα συνδικάτα και ο διεκδικητικός συνδικαλισμός έχουν τεθεί υπό διωγμό από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ, η μαζική παρουσία και η συμμετοχή στη Γ. Σ. και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων του σωματείου μας για την 93η Γ. Σ. της ΔΟΕ, από την οποία θα αναδειχθεί το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: