Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Επιδόθηκε σήμερα η αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ - Νέα προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ

Σήμερα επιδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που είχε καταθέσει στις 18 Απριλίου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  κατά της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, την οποία είχαν κήρυξαν  ομόφωνα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στην τελευταία Γενική Συνέλευση Προέδρων, στην Αθήνα.
Όπως ήταν αναμενόμενο η απεργία - αποχή της ΟΛΜΕ κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική ενώ επαναλαμβάνεται σαφώς ότι είναι άλλη απεργία και δεν υπάρχει το δεδικασμένο. Εν ολίγοις, το ΥΠΑΙΘΑ δεν έβγαλε τίποτα περισσότερο από ότι έβγαλε την προηγούμενη φορά. 
Δείτε εδώ την απόφαση 
Ίσως ο Κυριάκος Πιερρακάκης ξεπεράσει ακόμη και την Νίκη Κεραμέως στις αγωγές εναντίον των αποφάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Σύμφωνα με πηγές της ΟΛΜΕ θα σταλεί, σήμερα, στην ΑΔΕΔΥ το αίτημα για την κατάθεση του εξωδίκου ώστε να σε ισχύ από τη Δευτέρα 13 Μαϊου με το άνοιγμα των σχολείων. 
Το αίτημα  της Ο.Λ.Μ.Ε.  στην ΑΔΕΔΥ
Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την αυταρχική τακτική του και στέλνει την ΟΛΜΕ για μία ακόμα φορά στα δικαστήρια για να ακυρώσει την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι την Δευτέρα.
Παρακαλούμε να προκηρύξετε εσείς την απεργία αποχή για τους/τις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να καλυφθούν οι συνάδελφοί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: