Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Δ.Ε. Ειδικής Αγωγής στη Β΄& Γ΄ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Δ.Ε. Ειδικής Αγωγής στην Α΄ Σάμου

  Δείτε τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης στο νησί της Σάμου.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Δ.Ε. στη ΔΙΔΕ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Γενικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης στα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων
.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στη Β & Γ’ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στην Α’ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Γενικής και Ειδικής Αγωγής στο νησί της Σάμου.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 5 έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Προσλήψεις 8.553 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική & Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση

 Δείτε τις προσλήψεις 8.553 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στην Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2024-2025

Προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στη ΔΙΔΕ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στη ΔΙΔΕ Σάμου

Προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Προσλήψεις 5.539 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2024-2025

ipourgeio 400pxΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 5.539 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους ωραρίου για το διδακτικό έτος 2024-2025 ως εξής:

Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) → 1.317

Στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) → 3.003

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Με Πόρτο ο Ολυμπιακός και Μάντσεστερ ο ΠΑΟΚ στο Europa League, με Τσέλσι ο ΠΑΟ στο Conference – Όλοι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

europa-conference-league_osfp_paok_pao_3008_1920-1080_new (1)Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για το Europa League, που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό και η οποία ανέδειξε τις αντιπάλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ένα μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Τσέλσι, επιφύλαξε για τον Παναθηναϊκό η κλήρωση της League Phase του Conference League.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Ρέιντζερς από τη Σκωτία, τη Μπράγκα από την Πορτογαλία, την Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν και την Τβέντε από την Ολλανδία, ενώ θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία για την αναμέτρηση με την Πόρτο, στη Γαλλία για να παίξουν με τη Λιόν, στη Σουηδία για το ματς με τη Μάλμε και στη Ρουμανία, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Φωτογραφίες και βίντεο από τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής στις 29/8

Παλαιολόγος Παλαιολόγος, νομικός σύμβουλος σωματείων: απευθυνόμενος στα μέλη του ΠΥΣΠΕ: Αυτοί που σας είπαν να γραφτεί στα ΠΥΜ (όπου γράφει ότι εκκρεμεί μονιμοποίηση μέχρι να τελεσιδικήσει το δικαστήριο;;;!!!) σας καλούν να κάνετε μια παρανομία ακόμα, να μην μονιμοποιήσετε παρά την αυτόματα εκτελεστή απόφαση του δικαστηρίου τους νεοδιόριστους. Έχετε προσωπικές ευθύνες!

Λειτουργικά κενά μετά τις τοποθετήσεις των Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Η ΔΙΠΕ Σάμου ανακοίνωσε (23/08) τα λειτουργικά κενά για τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, που μπορείτε να τα δείτε εδώ. Την Πέμπτη 29 Αυγούστου έγιναν οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.  

Μετά τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών,  κάναμε  μια πρώτη εκτίμηση στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά. Αν προκύψουν και άλλα οφείλει η ΔΙΠΕ Σάμου να τα αναρτήσει και να ενημερώσει όλους τους εκπαιδευτικούς.  

Έχουν προσληφθεί, ως αναπληρωτές, στην Α΄ Σάμου: 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στην Α΄ Σάμου

Δείτε τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο νησί της Σάμου 

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Β΄ & Γ΄ Σάμου

Δείτε τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (Νηπιαγωγών) στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων.

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Α΄ Σάμου

Η ΔΙΠΕ Σάμου ανακοίνωσε τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (Δασκάλων και Νηπιαγωγών) στο νησί της Σάμου 

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Fabio Giardina: Η πραγματική εικόνα και οι λύσεις «μπαλώματα» στο Νοσοκομείο Σάμου

Fabio Giardina: Νοσοκομείο Σάμου: Η πραγματική εικόνα και οι λύσεις «μπαλώματα»Η πραγματική εικόνα στο νοσηλευτικό ίδρυμα του ακριτικού νησιού μέσα από τα λόγια του εντατικολόγου Φάμπιο Τζαρντίνα – Τα κενά, οι ατελείωτες εφημερίες που έστειλαν μια παιδίατρο για νοσηλεία και οι λύσεις-μπαλώματα.

Πιστεύει, όπως λέει με εμφατικό τρόπο, στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο και υπηρετεί επί τρεις δεκαετίες. Και παρότι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι ο μοναδικός μόνιμος εντατικολόγος στο νοσοκομείο της Σάμου (εκεί όπου τα τελευταία 24ωρα εστίασαν τα φώτα της δημοσιότητας μετά τα προβλήματα υγείας που παρουσίασε μία παιδίατρος έπειτα από συνεχόμενες εφημερίες), επιμένει πως ακόμα κι αν του δινόταν η ευκαιρία δεν θα εγκατέλειπε ούτε το νησί ούτε το νοσοκομείο…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Διεκδίκηση επιδότησης ενοικίου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Αρχική Σελίδα - Επίδομα ΣτέγασηςΟ Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου παίρνοντας υπόψη τους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια που υπάρχει, καθώς και το γεγονός ότι εκατοντάδες αναπληρωτές και νεοδιόριστοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες θα έρθουν στο νησί, αλλά παίρνοντας υπόψη και την απόφαση της ΚΕΔΕ της 15ης Μάη του 2024 (απόφαση 143η) που αναφέρει:

«Σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν.4483/2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει 1. Οι ορεινοί δήμοι του άρθρου 1 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), οι δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους, των οποίων τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) των δημοτικών κοινοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι νησιωτικοί δήμοι, τα νομικά πρόσωπα αυτών, καθώς και οι Ο.Τ.Α. β’ βαθμού στην εδαφική περιφέρεια των οποίων ανήκουν οι προαναφερόμενοι δήμοι, μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Σάμου

Σήμα κινδύνου και από το Νοσοκομείο Σάμου | ΕΦΣΥΝΤετάρτη 28 Αυγούστου, ώρα 19.30 στη πλατεία Πυθαγόρα

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στηρίζει και καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου για  την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ώρα 19.30 στη πλατεία Πυθαγόρα για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Σάμου, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί, είναι επικίνδυνες για μας και τα παιδιά μας, λόγω ελλείψεων σε γιατρούς και εξοπλισμούς για να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις. Ειδικά στην παιδιατρική κλινική που είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλες ελλείψεις είναι αμελητέες.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Τοποθετήσεις αποσπασθέντων εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου & στο Πειραματικό σχολείο/νηπιαγωγείο Σάμου

Δείτε τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είχαν ζητήσει απόσπαση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, καθώς και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στο πειραματικό σχολείο/νηπιαγωγείο της Σάμου μετά την απόφαση της Π.Ε.Π.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Υποβολή δήλωσης τοποθέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά της ΔΙΠΕ Σάμου

Α φάση / Λειτουργικά Κενά Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας 2024-2025  (Ανανεώνεται συνεχώς)Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΙΠΕ Σάμου καλούνται οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου να υποβάλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων για τοποθέτηση, με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dipe.sam.sch.gr με την σημείωση «προς Γραμματεία ΠΥΣΠΕ» και παράλληλα να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται  στο ακόλουθο link: https://forms.gle/PYHmcsJnoCZNBBef8, προκειμένου η υπηρεσία να επεξεργαστεί εύκολα και γρήγορα τα στοιχεία των εκπαιδευτικών από την Παρασκευή 23/08/2024 έως και τη Δευτέρα 26/08/2024.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στη Β΄ & Γ΄ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις των αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων 

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στην Α΄ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις των αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής στο νησί της Σάμου.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Β΄& Γ΄ Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις των αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γενικής Αγωγής στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Α΄Σάμου

Δείτε τις προσλήψεις των αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γενικής Αγωγής στο νησί της Σάμου.

Προσλήψεις 14.641 εκπαιδευτικών Π.Ε. Γενικής & Ειδικής Αγωγής- Όλα τα ονόματα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - 05-09-16 Model teacher  contracts from Ministry Strategic Structure of National Strategic Reference  FrameworkΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2024-2025 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

(α) 10.830 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και

(β) 3.811 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 στη Γενική Εκπαίδευση.

Χαλκιδική: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη – «Θα εφαρμόσω τη δική μου δικαιοσύνη»

Για τις τραγικές ώρες που βιώνει η οικογένειά του μίλησε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που σκοτώθηκε στο μοιραίο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του Γιάννη, μιλώντας στο MEGA ξέσπασε κατά πάντων, ζήτησε απόδοση ευθυνών, ενώ, όπως είπε, θα εφαρμόσει τη δική του δικαιοσύνη.

«Δύο πράγματα θέλω να πω.

Η συγκεκριμένη κυρία (σ.σ. η δήμαρχος της Κασσάνδρας) που δεν την γνωρίζουμε, καταλαμβάνει μια θέση αιρετού.

Για όλα αυτά που αναφέρονται, δεν αφορά κανέναν.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

«Λουκέτο» σε 118 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

«Λουκέτο» σε 36 Δημοτικά σχολεία και 82 Νηπιαγωγεία της Κεντρικής Μακεδονίας έβαλε για το σχολικό έτος 2024-2025 η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2024-2025, ανά Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας:

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Δ.Ε. στη Β' & Γ' Σάμου

Δείτε τους διορισμούς των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Δ.Ε. στην Α' Σάμου

Δείτε τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης στο νησί της Σάμου

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στη ΔΙΠΕ Σάμου

Δείτε τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στη ΔΙΠΕ Σάμου

Υπουργείο Παιδείας: Αναρτήθηκαν οι 6.211 διορισμοί εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, στο πλαίσιο της υπό στοιχεία 93124/Ε1/14-8-2024 (ΦΕΚ 35/τ. ΑΣΕΠ/14-8-2024, ΑΔΑ: ΨΗΘΠ46ΝΚΠΔ-8ΟΜ) υπουργικής απόφασης-πρόσκλησης, διορίζονται:

172 Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, από τους εγγεγραμμένους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ της Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 3ΕΑ/2022 (Γ΄ 1618/2023), και ειδικότερα:

  • 120 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ08, ΠΕ79.01, ΠΕ86, ΠΕ91.01 και ΠΕ91.02, στην Α/θμια Εκπ/ση,
  • 52 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ08, ΠΕ79.01 και ΠΕ86 στη Β/θμια Εκπ/ση,

και

6.020 εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης από τους εγγεγραμμένους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ των Προκηρύξεων του  Α.Σ.Ε.Π. 1ΓΕ/2023 (Γ΄ 1851/2024, διορθ. σφάλματος Γ΄ 2024/2024) και 2ΓΕ/2023 (Γ΄ 2415/2024 και Γ΄2416/2024), και ειδικότερα:

Διορισμοί εκπ/κών: Σειρά τελευταίου διορισθέντα Δευτεροβάθμιας στους Οριστικούς Πίνακες και περιοχή

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Σειρά τελευταίου διορισθέντα Δευτεροβάθμιας στους Οριστικούς  Πίνακες και περιοχή | AlfavitaΕν όψει της ανακοίνωσης των μόνιμων διορισμών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τα ονόματα των διορισθέντων εκπαιδευτικών, ο εκπαιδευτικός αναλυτής “Πατρέας” στο forum pde κοινοποίησε Πίνακα με τις ειδικότητες και τη σειρά του τελευταίου διορισθέντα στους Οριστικούς πίνακες, καθώς και την περιοχή.

Αναμένουμε σήμερα από ώρα σε ώρα την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘΑ με τα ονόματα των διορισθέντων

Ειδικότητα - Α/Α τελευταίου διορισθέντα στους οριστικούς πίνακες – Περιοχή

Ενημέρωση για εκπ/κούς Β/θμιας: Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών, μόνιμοι διορισμοί, Αποσπάσεις

Ενημέρωση για Αναπληρωτές και Μόνιμους Εκπαιδευτικούς | FacebookΕνημερωτικό σχετικά με την τρέχουσα εκπαιδευτική επικαιρότητα – Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, μόνιμους διορισμούς, Αποσπάσεις, εκκρεμείς Αποφάσεις – κοινοποίησε ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρής Κατσωνόπουλος.

 Α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Η προθεσμία δήλωσης των λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ για τις ΔΔΕ είναι η Τετάρτη 21/08 και για τις ΠΔΕ η Παρασκευή 23/08. Να σημειωθεί ότι για τον υπολογισμό των κενών αφαιρούνται οι θέσεις που καλύπτονται με μόνιμο διορισμό. Επίσης η μείωση τμημάτων κατόπιν των εντολών του Υπουργείου, ΠΔΕ και ΔΔΕ έχει δημιουργήσει πολλές λειτουργικές υπεραριθμίες.

Οι μόνιμοι διορισμοί στη Δευτεροβάθμια πρόκειται να υπερκαλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες σε πολλές περιπτώσεις. Η νέα μείωση των τμημάτων μέσα στον Αύγουστο και ο υπολογισμός κενών πλεονασμάτων με τα νέα δεδομένα (χωρίς να υπολογίζονται οι νέες εγγραφές του Σεπτεμβρίου και οι…

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Σήμα κινδύνου και από το Νοσοκομείο Σάμου

Σάμος: Υποστελεχομένο το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού - Κραυγή απόγνωσης  από τους γιατρούς - ΤΑ ΝΕΑΣτο «Τζάνειο» με συμπτώματα ισχαιμικού επεισοδίου έπειτα από 20ήμερη εφημερία η τελευταία παιδίατρος ● Υπό παραίτηση δύο αναισθησιολόγοι ● Καλείται να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των 200.000 κατοίκων και επισκεπτών του νησιού με μόλις 30 γιατρούς έναντι των 74 που προβλέπονται.

Μεθοδικά και χωρίς να τηρεί ούτε τα προσχήματα ξηλώνει η κυβέρνηση το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Καθημερινά έρχονται στο φως ιστορίες διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων που ξεμένουν από γιατρούς, υπό το αδιάφορο βλέμμα του υπουργείου.

Αλλο ένα παράδειγμα αποτελεί το Νοσοκομείο Σάμου, όπου οι τραγικές ελλείψεις οδήγησαν την τελευταία παιδίατρο που υπηρετεί εκεί σε 20ήμερη εφημερία ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, αλλά η κούραση και το άγχος την κατέβαλαν με αποτέλεσμα τώρα να νοσηλεύεται η ίδια στο Τζάνειο Νοσοκομείο με συμπτώματα που παραπέμπουν σε ισχαιμικό επεισόδιο.

Οδηγίες προστασίας από τους κεραυνούς

Οδηγίες προστασίας απο τον κεραυνό - Βροχές και καταιγίδες απο αύριο -  ertnews.grΈντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται σήμερα, Τρίτη.

Για τον λόγο αυτό, η Πολιτική Προστασία επέστησε την προσοχή των πολιτών, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες για τις περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Τι πρέπει να κάνουμε όταν πέφτουν κεραυνοί και βρισκόμαστε στο σπίτι

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με θητεία σε Πειραματικά & Πρότυπα σχολεία

Ανακοινώθηκε ο πίνακας τοποθετήσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με θητεία, σε Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία, ανά Π.Δ.Ε.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αιτήσεις από Παρασκευή 16/8 έως 20/8

Σε συνέχεια του από 14/8/2024 σχετικού Δελτίου Τύπου, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της δημοσίευσης της αριθμ. 93124 (ΦΕΚ 35/τ. ΑΣΕΠ/14-8-2024, ΑΔΑ: ΨΗΘΠ46ΝΚΠΔ-8ΟΜ) υπουργικής απόφασης, με την αριθμ. 93225/Ε1/16-8-2024 (ΑΔΑ: 91ΧΝ46ΝΚΠΔ-3ΥΧ) εγκύκλιο καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί,

Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ08, ΠΕ79.01, ΠΕ86, ΠΕ91.01, ΠΕ91.02 και ΤΕ16 που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες Β΄ των Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. 3ΕΑ/2022 και 4ΕΑ/2022 (Γ΄1618/2023 και Γ΄1845/2023 αντίστοιχα, όπως ισχύουν) και

Ενημέρωση για την ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας 2.538 εκπαιδευτικών και 1.210 μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και σε συνέχεια του από 7/8/2024 σχετικού Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως περίληψη τριών (3) αποφάσεων της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν στο μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών Σχολείων, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν.4589/2019 (Α΄ 13). Ειδικότερα, αναμένεται να δημοσιευτούν οι αποφάσεις:

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Αναπληρωτές: Πρόσκληση για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη

Οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης περιοχών υποβάλλονται από την Παρασκευή 16 έως και την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024, μέσω του Ο.Π.ΣΥ.Δ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90 και ΠΕ91 που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ της 2ΓΕ/2023 Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. (οι οποίοι δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ Γ΄ 2415 και 2416/2024), να υποβάλουν...

Το σχόλιο της Δευτέρας: Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών, του Θοδωρή Μαυρίδη

Ξεκινούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι αιτήσεις αναπληρωτ(ρι)ών που ολοκληρώνονται την Τρίτη 13 Αυγούστου. Υπάρχει κάποιο θετικό σε αυτό όμως;

Το Υπουργείο φιλοδοξεί να ανακοινώσει ότι, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έκανε τις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών και ξεκινάει τα σχολεία χωρίς κενά.

Όσο και να γελάμε αυτό θα παίζει στα ΜΜΕ.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών ήταν μόνιμα «πρόβλημα», ότι ανακοινώνονται τελευταία στιγμή και πρέπει να διακτινιστούν μέσα σε 1-3 μέρες στην περιοχή πρόσληψής τους.

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Οι θέσεις ανά κλάδο

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Βγήκαν οι προσκλήσεις για τα σχολεία (ΦΕΚ) |  workenter.grΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η υπό στοιχεία 93124/Ε1/14.8.2024  «Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ08, ΠΕ79.01, ΠΕ86, ΠΕ91.01, ΠΕ91.02 και ΤΕ16 εγγεγραμμένων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες Β΄ των Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π. 3ΕΑ/2022 και 4ΕΑ/2022 (Γ΄1618/2023 και Γ΄1845/2023 αντίστοιχα, όπως ισχύουν) και Γενικής Εκπαίδευσης  κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ78, ΠΕ79.01, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87.01,

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Εκκαθαρισμένοι Πίνακες μετά τους διορισμούς 2024, εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Νέοι εκκαθαρισμένοι πίνακες μετά τους διορισμούς των εκπαιδευτικώνΟ εκπαιδευτικός κλάδου Πληροφορικής Σάββας Παπαδόπουλος κοινοποίησε σε ένα αρχείο όλους εκκαθαρισμένους Πίνακες εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Σύμφωνα με τον δημιουργό των Πινάκων, για την 1ΓΕ έχουν εκκαθαριστεί όλες οι ειδικότητες, και για τους ΠΕ79.01 που περιμένουν ακόμη διορισμούς περιέχεται το πού δούλεψε αναπληρωτής ο καθένας φέτος. Το ίδιο και για όλες τις ειδικότητες της 2ΓΕ, στους Προσωρινούς Πίνακες, μέχρι να βγουν οι Οριστικοί Πίνακες.

Τα ΦΕΚ με τους Πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών Δ.Ε. Γενικής Εκπαίδευσης (2ΓΕ/2023 ΑΣΕΠ)

Σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό μόνο με έγκριση του υπουργείου Παιδείας -  Διευκρινήσεις του ΥΠΕΠΘΤελικοί Αξιολογικοί Πίνακες Κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06 και ΠΕ07, κατηγορίας Π.Ε., που καταρτίστηκαν με την υπ΄αριθ. 736/09.08.2024 απόφαση του 2ου Τμήματος Διακοπών του Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με την Προκήρυξη 2ΓΕ/2023 (Α.Σ.Ε.Π. 4/2023)

Δημοσιεύτηκαν σήμερα (ΦΕΚ Γ 2415/12-08-2024) οι Τελικοί Αξιολογικοί Πίνακες Κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06 και ΠΕ07, κατηγορίας Π.Ε., που καταρτίστηκαν με την υπ΄αριθ. 736/09.08.2024 απόφαση του 2ου Τμήματος Διακοπών του Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με την Προκήρυξη 2ΓΕ/2023 (Α.Σ.Ε.Π. 4/2023).

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Έως τις 2 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Έως τις 2 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος -  BusinessNews.grΜε τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2023, στις 2 Αυγούστου, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος για το επόμενο δωδεκάμηνο.

Το ΚΟΤ είναι χαμηλότερο κατά 4,5-7,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου) σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο του εκάστοτε παρόχου, εξασφαλίζει δηλαδή σημαντική έκπτωση για όσους το δικαιούνται.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει ένα μήνα μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δηλαδή για εφέτος στις 2 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν χρηστικές πληροφορίες για τους δικαιούχους, τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις χορήγησης του ΚΟΤ.

Α. Υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων:

Αναπληρωτές: Που και Πως πρέπει να κάνουν την αίτηση για πρόσληψη - 5 απλά βήματα σε εικόνες

ΟΠΣΥΔ - Εγγραφή στους Πίνακες Αναπληρωτών - Σχολικό έτος 2017-2018Α. Από Παρασκευή 9 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για πρόσληψη ως αναπληρωτές:

1. Για τη Γενική Εκπαίδευση: Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΠΕ79, που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ της Προκήρυξης 1ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ.

2. Για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Οι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ και στους τελικούς επικουρικούς αξιολογικούς πίνακες των Προκηρύξεων 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ.

«Χάλκινος» ο Κουρουγκλίεφ στα 86 κ. ελευθέρας πάλης

Άλλο ένα μετάλλιο, το όγδοο, για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το κέρδισε ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεφ στα 86 κ. ελευθέρας πάλης, που κέρδισε με 5-4 τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. 

Πρότυπα - Πειραματικά: Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για μονοετή θητεία - Όλα τα ονόματα

Τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες των υποψηφίων εκπαιδευτικών για θητεία στα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. (πρόσκληση με στοιχεία 94/Δ.Ε.Π.Π.Σ/ 02-7-2024 (ΑΔΑ: 6Η7Χ46ΝΚΠΔ-ΞΝΕ)) μετά τον έλεγχο νομιμότητάς και την κύρωσή τους, δημοσιοποίησε η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

Εκ των προϋποθέσεων που θέτονται από την προκήρυξη αφαιρούνται από τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες

Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας: Ποια σχολεία Π.Ε εντάσσονται και μπορούν να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής το 2024-2025

Για τη Σάμο, τα σχολεία Α/θμιας Εκπ/σης που μπορούν να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής το 2024-25 είναι:

1ο, 2ο, 3ο Σάμου, Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Κοκκαρίου, 1ο Νέου Καρλοβάσου, Όρμου Καρλοβάσου,

για τη Β/θμια Εκπ/ση :

2ο Γυμνάσιο Σάμου, ΕΠΑΛ Σάμου, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου, Γυμνάσιο Πυθαγορείου

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2023

Σήμερα εκδόθηκαν οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης και απορριπτέων 
της Προκήρυξης 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 4/τ. ΑΣΕΠ/ 20.2.2023) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87.01, ΠΕ87.02, ΠΕ87.03, ΠΕ87.04, ΠΕ87.05,  ΠΕ87.06, ΠΕ87.07, ΠΕ87.08, ΠΕ87.09, ΠΕ87.10, ΠΕ88.01, ΠΕ88.02, ΠΕ88.03, ΠΕ88.04, ΠΕ88.05, ΠΕ89.01, ΠΕ89.02, ΠΕ90, ΠΕ91.01 και ΠΕ91.02 δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατηγορίας Π.Ε..

Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης αποστέλλονται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

ΥΠΑΙΘΑ: Πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για πρόσληψη ως αναπληρωτών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - 09-08-24 Πρόσκληση υποψήφιων  μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη ως  προσωρινών αναπληρωτών το διδακτικό έτος 2024-2025Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η αριθ. πρωτ. 92095/Ε4/9-8-2024 (ΑΔΑ: 6Ζ9Δ46ΝΚΠΔ-0ΨΩ) πρόσκληση των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που είναι εγγεγραμμένα στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης των προκηρύξεων 2ΕΑ/2022 και 1ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ αντίστοιχα για υποβολή δήλωσης προτιμήσεων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών για το διδακτικό έτος 2024-2025, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13).

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος  Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr/).

Οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης υποβάλλονται από την Παρασκευή 9/8 έως και την Τρίτη 20/8/2024.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση για αναπληρωτές σε γενική εκπαίδευση και ειδική αγωγή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - 15-10-19 Εγκύκλιο διδακτικών  επισκέψεων σχ. έτους 2019-2020 στα Ν.Π.Δ.Δ. εποπτείας ΥΠΑΙΘ Ε.Γ.Α. «ο Ι.  ΦΩΚΙΑΝΟΣ» και Δ.Π.Π.Γ. ΚαισαριανήςΤο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με την αριθμ. 91796/Ε1/9-8-2024 (ΑΔΑ: 6Λ5046ΝΚΠΔ-ΤΑ0) υ.α.-πρόσκληση, καλεί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κλάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτίμησης περιοχών για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου, ή/και ως ωρομισθίων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους στη γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης περιοχών υποβάλλονται από την Παρασκευή 9 έως και την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr)

Δικαίωμα υποβολής σχετικής αίτησης έχουν οι εγγεγραμμένοι στους:

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Η κατανομή των 5.549 θέσεων διορισμών εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τον καθορισμό κατά κλάδο και ειδικότητα του αριθμού των πέντε χιλιάδων πεντακοσίων σαράντα εννέα (5.549) κενών θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν με το διορισμό 
μόνιμων εκπαιδευτικών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση.

Η κατανομή των θέσεων για τους διορισμούς

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Το σχόλιο της Δευτέρας: Κατανόηση, συνειδητή επιμονή και συλλογικότητα ξεπερνούν την εξαγορά και το φόβο

του Στέφανου Μακρυγιάννη,

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση κατανοούν βαθιά πως απουσία της εκούσιας ή ακούσιας συναίνεσης των εκπαιδευτικών αδυνατούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές τους επιλογές στο δημόσιο σχολείο.

Αυτές, χωρίς αναλυτική απαρίθμηση, συνοψίζονται σε ένταση της ταξικότητας του σχολείου, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση πλευρών του, συνεχή μετατροπή και διαφοροποίηση του περιεχομένου του στην κατεύθυνση κάλυψης των αναγκών της αγοράς σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες των παιδιών της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η διαδικασία επιβολής με κάθε μέσο της αξιολόγησης στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς αποσκοπεί στην απρόσκοπτη εξέλιξη της ανωτέρω διαδικασίας και στη δημιουργία ενός σώματος εργαζόμενων που την υπηρετούν εκούσια ή αναγκαστικά.

Προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στις Προκηρύξεις 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024 του Α.Σ.Ε.Π.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - 05-09-16 Model teacher  contracts from Ministry Strategic Structure of National Strategic Reference  FrameworkΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Α.Σ.Ε.Π. στο πλαίσιο των Προκηρύξεων 1ΓΤ/2024 και 2ΓΔ/2024 (ΦΕΚ 25/10-7-2024 και 26/10-7-2024/τ. Α.Σ.Ε.Π. αντίστοιχα), για τη  διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατηγορίας Τ.Ε. και Δ.Ε. λήγει αύριο Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024 και ώρα 14:00.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στη ΔΙΔΕ Σάμου

Δείτε τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στη Β/θμια Εκπαίδευση
 Σάμου