Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Οι αγροτικοί ιατροί δεν είναι πιόνια, ούτε περιφερόμενος θίασος για να μετακινούνται απροειδοποίητα

Mε μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, αποφάσισε χωρίς καμία έγκαιρη ενημέρωση να μετακινήσει αγροτικούς ιατρούς από το Νοσοκομείο Σάμου, για να καλύψουν το ΠΠΙ Αγαθονησίου το οποίο δεν ανήκει καν στο νομό μας.

Πρέπει να ενημερώσουμε τον Διοικητή ότι αυτοί οι <<τύποι>> με τα άσπρα που τρέχουν στους διαδρόμους, είναι αυτοί που καλύπτουν τα επείγοντα, τις κλινικές, τα χειρουργεία, αφού οι ειδικευμένοι ιατροί αριθμητικά είναι λιγότεροι από όσους χρειάζεται το νοσοκομείο για να λειτουργεί!

Οι αγροτικοί ιατροί δεν είναι πιόνια, ούτε περιφερόμενος θίασος για να μετακινούνται απροειδοποίητα. Πρέπει να τους δείχνουμε απεριόριστο σεβασμό, πρώτον γιατί διάλεξαν να έρθουν στα νησιά μας για υπηρεσία υπαίθρου, αψηφώντας τις δυσκολίες που παρουσιάζουν λόγω τις γεωγραφικής τους θέσης, δεύτερον διότι οι συνθήκες εργασίας τους δεν είναι όπως προβλέπεται να είναι!

Οι αποφάσεις για μετακίνηση στα νησιά δεν μπορεί να παίρνονται μισή ώρα πριν, διότι ξέρετε γύρω από τα νησιά υπάρχει θάλασσα!!!

Οι αγροτικοί μας ιατροί είναι και άνθρωποι, έχουν την προσωπική τους ζωή και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παρεμβαίνει σε αυτή πριν προηγουμένως  τους ενημερώσει και τους δώσει χρόνο να προετοιμαστούν!

Με αυτές σας τις ενέργειες θα αναγκάσετε και αυτούς τους λίγους ιατρούς που επέλεξαν να μείνουν στην πατρίδα τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα απομακρυσμένα νησιά μας, να φύγουν!

Επιτέλους φτάνει πια η απαξίωση στους γιατρούς!

Αναγνώριση του έργου τους δεν είναι τα παλαμάκια από τα μπαλκόνια, αλλά ο σεβασμός και η αναγνώριση των όσων προσφέρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: