Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Σάμου

Σήμα κινδύνου και από το Νοσοκομείο Σάμου | ΕΦΣΥΝΤετάρτη 28 Αυγούστου, ώρα 19.30 στη πλατεία Πυθαγόρα

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στηρίζει και καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου για  την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ώρα 19.30 στη πλατεία Πυθαγόρα για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Σάμου, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί, είναι επικίνδυνες για μας και τα παιδιά μας, λόγω ελλείψεων σε γιατρούς και εξοπλισμούς για να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις. Ειδικά στην παιδιατρική κλινική που είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλες ελλείψεις είναι αμελητέες.

Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα για ειδικότητες που λείπουν ή στην Αθήνα ή στη Χίο για να κάνουν μια μαγνητική με τεράστια έξοδα μετακίνησης, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθοί μας είναι ιδιαίτερα χαμηλοί και δε φτάνουν πλέον ούτε για τα βασικά καθημερινά μας έξοδα.

Τα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι χρόνια, συνεχώς διογκώνονται, οι πολιτικές που ασκούνται στο τομέα της υγείας είναι ανθυγιεινές, σε βάρος της υγείας του λαού αφού θεωρούν κόστος το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής. Πολιτικές που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις και βλέπουν την υγεία όχι ως ένα αγαθό που πρέπει να απολαμβάνει η σύγχρονη οικογένεια, αλλά ως εμπόρευμα, ευκαιρία για κέρδη για λίγους και μείωση κόστους για το κράτος. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε αυτά τα χάλια.

Το νοσοκομείο της Σάμου καταρρέει, παρά τις εξαγγελίες του υπουργού, και μαζί του καταρρέουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των άλλων μαζικών φορέων, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • να ενισχυθούν με επείγουσες μόνιμες προσλήψεις ιατρών τα τμήματα του νοσοκομείου που κινδυνεύουν να κλείσουν με τις παρακάτω προσλήψεις: 4 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ,  3 ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΜΕΘ, 3  ΙΑΤΡΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ, 2 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ, 2 ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ,  4 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΕΠ, 2 ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, 1 ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ και ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ
  • Να προκηρυχτούν όλες οι ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν καθόλου στο νοσοκομείο.
  • Να υπάρξει γενναία ενίσχυση για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: