Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση στη ΔιΠΕ Σάμου στις 3/10/2024

Την Πέμπτη 3/10/2024 έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔιΠΕ Σάμου που είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 27/9. Συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και γονείς από σχολεία του νησιού.

Καταγράφηκε ότι, παρά το ότι στο νησί μας δεν έγιναν συμπτύξεις τμημάτων σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως έγινε σε σχολεία της δευτεροβάθμιας και σε εκατοντάδες σχολεία και των δύο βαθμίδων πανελλαδικά, η κατάσταση όσον αφορά τη στελέχωση των σχολικών μονάδων είναι η χειρότερη εδώ και πολλά χρόνια (ελλείψεις ακόμη και σε δασκάλους/ες τάξεων αρχές Οκτώβρη, σχολικοί νοσηλευτές για μαθητές/τριες με σοβαρά προβλήματα υγείας, παράλληλες στηρίξεις κ.ά.).

Εκφράστηκε η απαίτηση για άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, αλλά και σε ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, όπως και όλων των υπολοίπων αναγκών των σχολείων. Η ΔιΠΕ απάντησε ότι έχουν δοθεί όλα και τα κενά και ευελπιστεί ότι θα καλυφθούν με τη β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Ζητήσαμε να δίνονται άμεσα και τα κενά που θα προκύπτουν από δω και πέρα και επαναλάβαμε την πάγια θέση του Συλλόγου για στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων με μόνιμους διορισμούς ικανών για την κάλυψη όλων των κενών με βάση τις θέσεις του κλάδου (π.χ. ανώτατο όριο 15 μαθητών ανά τμήμα).

Δεσμευτήκαμε για τη συνέχιση των πρωτοβουλιών ενημέρωσης και κοινού αγώνα με τους γονείς των μαθητριών και μαθητών μας, κάτι που αποτελεί εξάλλου και απόφαση της πρόσφατης ΓΣ του Συλλόγου. 

Επισημάνθηκε ότι στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ που προηγήθηκε δεν συζητήθηκαν οι αιτήσεις αυτοδίκαιης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021, κάτι που επιβάλλεται μετά τις άμεσα εκτελεστές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας. Απαιτήσαμε να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση στην οποία, όπως αποφάσισε η Γ.Σ. στις 27/9, θα οργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας.

Αφού διατυπώθηκε η απορία για την αστυνομική παρουσία σε κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, έγινε σαφές ότι δε θα γίνει ανεκτή καμιά απόπειρα δίωξης συναδέλφισσας ή συναδέλφου, πολύ περισσότερο αν αυτή αφορά άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου απεργιακού δικαιώματος με συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας για την ακύρωση και ανατροπή του θεσμικού πλαισίου της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Στεκόμαστε με κάθε τρόπο στο πλευρό της συναδέλφισσας από άλλο ΠΥΣΠΕ που αντιμετωπίζει ήδη έωλη και παράνομη πειθαρχική δίωξη, που θα πέσει στο κενό, όπως και κάθε άλλη τέτοια απόπειρα τρομοκράτησης.

Κανένας μόνος - Καμία μόνη

Θα νικήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: