Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 και 5 ΜΑΪΟΥ


ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Κανένα σχολείο στο πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης.

Να αποσυρθεί άμεσα το Πολυνομοσχέδιο

Συγκέντρωση (4/5) στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Πυθαγόρα στη ΣΑΜΟ

Κατατέθηκε από την Υπουργό Παιδείας το νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο». Πρόκειται για μέτρα που καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους, εισάγουν την αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την αξιολόγηση–χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, προβλέποντας έως και ποινές μετάταξης για τους νεοδιόριστους και θέτει τις βάσεις για την ανατροπή στοιχειωδών δικαιωμάτων των εκπ/κών (ωράριο, μεταθέσεις, αποσπάσεις). Συγκεκριμένα :


  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα προσλαμβάνονται μετά από διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π,. Η μεταβατική περίοδος των 2 ετών δεν επαρκεί, αφού μειώνει δραματικά τους διορισμούς μονίμων (50%) και αναπληρωτών (70%) την επόμενη διετία. Έτσι, ρίχνει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους που τα προηγούμενα χρόνια το Υπουργείο τους χρησιμοποίησε ως φθηνό εργατικό δυναμικό στα σχολεία.

  • Επιχειρείται η αύξηση του ωραρίου των μονίμων εκπ/κών μέσω της υποχρέωσης για 5ωρη υπερωρία ως προϋπόθεση για να προσληφθούν οι νέου τύπου αναπληρωτές-ωρομίσθιοι.
  • Εισάγεται με τη διαδικασία του «δόκιμου», η ουσιαστική αμφισβήτηση της μόνιμης εργασίας του νέου εκπαιδευτικού. Έτσι, ο εκπαιδευτικός που κατέχει δύο πτυχία (βασικό και πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης), έχοντας επιτύχει στις αντίστοιχες εξετάσεις και μετά από πιθανά πολλαπλές επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, θα ξανακρίνεται στη 2ετία από τον «Αξιολογητή» και το «Μέντορα» για το αν είναι τελικά ικανός, αλλιώς θα μετατάσσεται.
  • Με το σχέδιο «Καλλικράτης» φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα προσλαμβάνονται από τα σχολεία ή τις Διευθύνσεις (Πανάρετος). Το κάθε σχολείο θα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του. Ουσιαστικά θα χρηματοδοτείται από την «τοπική κοινωνία» κι αν τα χρήματα δε φτάνουν θα ψάχνει για χορηγούς.
  • Οι νεοδιόριστοι θα παραμένουν υποχρεωτικά για 3 χρόνια στο σχολείο του τόπου διορισμού τους, καταστρέφοντας έτσι την οικογενειακή τους ζωή και τον προγραμματισμό τους.
  • Εισάγεται ο θεσμός της «αυτοαξιολόγησης», με τον οποίο επιδιώκεται να δοθεί χαριστική βολή στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Η λειτουργία του σχολείου γίνεται πρόβλημα των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών και όχι πάντως του κράτους, το οποίο προσπαθεί να αποσυρθεί και επίσημα από τις ευθύνες του.

Κανένα σχολείο στο πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης.

Να αποσυρθεί άμεσα το Πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα για την εκπαίδευση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 και 5 ΜΑΪΟΥ

και στη συγκέντρωση (4/5) στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Πυθαγόρα στη ΣΑΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: