Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Π.Ε.Α.Ε.: ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας επιβεβαίωσε η Υπουργός Παιδείας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. 600 μόνιμοι διορισμοί και σαφής μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών. Η ανάλγητη αντιεκπαιδευτική πολιτική που κρατά εδώ και χρόνια και έχει ενταθεί μετά την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ καταδικάζει χιλιάδες μαθητές να μείνουν χωρίς σχολείο, χωρίς δάσκαλο, χωρίς καθηγητή.

Το πράγμα φαινόταν καθαρά από την προηγούμενη χρονιά όταν το Υπουργείο Παιδείας, επικαλούμενο την κρίση, έκλεισε σχολεία, συγχώνευσε τμήματα, επέτρεψε με νομοθετικές ρυθμίσεις και εγκυκλίους 30 και 35 μαθητές ανά τμήμα, κατήργησε όλα τα αντισταθμιστικά προγράμματα, ευτέλισε την όποια έννοια ειδικής αγωγής, δεν έχει έτοιμα ούτε τα βιβλία που πρέπει να πάρουν οι μαθητές δωρεάν τον Σεπτέμβρη κ.ο.κ. Επιπλέον, οι μόνιμοι διορισμοί μειώθηκαν δραματικά, όταν ήδη από πέρσι δεν προσλήφθηκαν ούτε οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού. Κι αν πέρσι μάταια το Υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να κλείσει στόματα κάνοντας χιλιάδες προσλήψεις ελαστικά εργαζόμενων ακόμα και τον μήνα Μάη, φέτος δεν προτίθεται να κάνει ούτε αυτές.

Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Θατσεροπούλου, όπως και η κυβερνητική πολιτική τόσων χρόνων, καταδικάζουν τα σχολεία σε κλείσιμο, καταδικάζουν χιλιάδες μαθητές στην αμάθεια, χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, χιλιάδες γονείς στην οικονομική εξαθλίωση. Και το πόσο δίκαια και αναγκαία είναι αυτή η πολιτική φαίνεται από τα δραστικά μέτρα που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφασίζει. Νόμοι, εγκύκλιοι, ανακοινώσεις μέσα στο καλοκαίρι, θωράκιση του Υπουργείου με σιδηρόφρακτες πόρτες, δυνάμεις καταστολής σε πλήρη παράταξη καθημερινά έξω από το Υπουργείο.

Οι πανηγυρισμοί της προηγούμενης βδομάδας για τη σωτηρία της χώρας και της Ε.Ε. ηχούν κενό γράμμα και δεν πείθουν κανέναν. Ποιος σώθηκε όταν οι άνεργοι φτάνουν το 1.000.000; Ποιος σώθηκε όταν ολόκληρες οικογένειες δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσης; Ποιος σώθηκε όταν η υγεία και η εκπαίδευση από δημόσιο αγαθό για όλους έχουν μετατραπεί σε ακριβοπληρωμένη πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς; Ο λαός αυτής της χώρας σίγουρα δε σώθηκε. Μη νομίζετε ότι θα σωθείτε και εσείς

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΝΙΑΙΑ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: