Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 5-7,13,16 Σεπτεμβρίου 2011

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη

Τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. τοποθετήσεις  εκπ/κών που παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ 2. αποσπάσεις σε Τ.Ε. και 3. αποσπάσεις εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε και την επομένη 6 Σεπτέμβρη.
Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ-11 που ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, που μπορείτε να τις δείτε στο : http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2011/09/blog-post_6792.html
Στο δεύτερο θέμα  έγιναν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε Τμήματα Ένταξης. Η κα Ελένη Αργυρώ στο Δ.Σ. Μυτιληνιών και η κα Ζέρβα Ευαγγελία στο Δ.Σ. Πυθαγορείου.
Στο τρίτο θέμα διαφώνησα με τις καταργήσεις (αναστολές για το ΠΥΣΠΕ) των ολοήμερων στα ολιγοθέσια σχολεία. Υπενθύμισα ότι υπάρχει ενημερωτικό δελτίο, όπου δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας ολοήμερων σε απομακρυσμένες περιοχές (νησιά), αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Στόχος του Υπουργείου είναι να καταργήσει-συγχωνεύσει και τα υπόλοιπα ολιγοθέσια σχολεία, ρίχνοντας τις ευθύνες στους γονείς, αφού θα αναγκασθούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε ολοήμερα, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία τους και να κλείσουν.
Έτσι, με την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων δημιουργήθηκαν λειτουργικές υπεραριθμίες εκπ/κών στο ΠΥΣΠΕ. Ζήτησα να τοποθετηθούν πρώτα οι υπεραριθμίες των εκπ/κών, στη συνέχεια οι νεοδιόριστοι του 2010, επειδή τοποθετήθηκαν μόνο για το σχολικό έτος 2010-11 και όχι διετία, όπως ισχυρίζεται το ΠΥΣΠΕ – αν το ήξεραν, θα ήταν διαφορετικές και οι επιλογές τους σε σχολεία το 2010, και μετά οι αποσπασμένοι εντός και εκτός του ΠΥΣΠΕ. Το ΠΥΣΠΕ όμως δεν το δέχτηκε και τους τοποθέτησε όλους μαζί σε ενιαίο πίνακα, σύμφωνα με τα μόρια των αποσπάσεων.
Διαφώνησα με τον ενιαίο πίνακα, επειδή με διαφορετικά μόρια τοποθετούνται οι υπεράριθμοι και οι νεοδιόριστοι και με διαφορετικά οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Τις τοποθετήσεις μπορείτε να τις δείτε στο:  http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2011/09/blog-post_1193.html
Υπάρχει εκκρεμότητα με τοποθέτηση εκπ/κού σε ειδικό σχολείο (διαφώνησα), επειδή βρίσκεται σε άδεια. Αν δεν παρουσιαστεί είναι υποχρεωμένο το ΠΥΣΠΕ να την τοποθετήσει σε άλλη σχολική μονάδα. Ίδωμεν… 
Την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων Νηπιαγωγών 2011, που μπορείτε να τις δείτε στο:  http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2011/09/blog-post_4419.html, την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, που μπορείτε να τις δείτε στο : http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2011/09/blog-post_4419.html. Ζήτησα να προηγηθούν οι βελτιώσεις των νεοδιόριστων του 2010 και μετά να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές, αλλά δεν το δέχτηκαν και έγινε τελικά συνεξέταξη των αιτήσεων.  

Την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011, τοποθέτησε προσωρινά τους αναπληρωτές, που μπορείτε να τις δείτε στο : http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html
 
Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011, όρισε τους προϊσταμένους στα ολιγοθέσια σχολεία, τοποθέτησε τους υποδ/ντές-υπευθύνους στα ολοήμερα σχολεία και τους εκπ/κούς Ράπτη Ηλία και Παπαμιχαήλ Πολυξένη ως Δ/ντές στα Δ.Σ. Ευδήλου και 1ου Ραχών. Αίτηση αποσπασμένου εκπ/κού που υπήρχε για τη κενή θέση δ/ντή στο 1ο Ραχών δεν εξετάστηκε, επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.
Όσοι συνάδελφοι διαπιστώσουν λάθη ή παραλήψεις μπορούν να κάνουν ένσταση στο ΠΥΣΠΕ.
Κακαγιάννης Αντώνης,  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: