Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την εισβολή της Αστυνομίας στο σχολικό συγκρότημα της Νικομηδείας

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης καταγγέλλει την εισβολή της Αστυνομίας στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας στην Ν. Σμύρνη, την ώρα λειτουργίας των τεσσάρων σχολείων (γυμνασίων-λυκείων) του συγκροτήματος, για να συλλάβει ανήλικο μαθητή, εναντίον του οποίου – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση – είχε γίνει καταγγελία πως διέπραξε αδίκημα εκτός σχολείου.

Οι τέσσερις αστυνομικοί συνέλαβαν το μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου, χωρίς καν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να πάρουν άδεια για να μπουν στο σχολικό χώρο (όπως ορίζει η Γ2/1073/18-3-1991 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας).

Η εισβολή της Αστυνομίας μέσα στο χώρο του ΣΧΟΛΕΙΟΥ, που είναι χώρος ασύλου, εντάσσεται στην διαδικασία επίδειξης «πυγμής» και αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής, μια τακτική που τους είναι ιδιαίτερα προσφιλής το τελευταίο διάστημα. Η επίθεση αυτή στοχεύει στο να «μετρήσει» τις ανοχές και τις αντοχές της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στην επέκταση αυταρχικών πρακτικών.

Η δυνατότητα της σχολικής κοινότητας να διατηρήσει ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα και να προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, βάλλεται ευθέως.

Το σχολείο πρέπει να προστατευτεί από τέτοιες απειλητικές αυθαιρεσίες που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο άμεσο μέλλον.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποτρέψει αντίστοιχες αυταρχικές ενέργειες από τα όργανα της τάξης μέσα στα σχολεία και να διασφαλίσει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τους γονείς να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

clip_image002

Δεν υπάρχουν σχόλια: