Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ένα ακόμη στοπ στη διαδικασία «αυτοαξιολόγησης» από τους δασκάλους της Βέροιας

Με καθολική συμμετοχή ματαιώθηκε το προγραμματισμένο σεμινάριο «επιμόρφωσης» για την «αυτοαξιολόγηση» για τους Διευθυντές της περιοχής Βέροιας.

Δεκάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ημαθίας, συμμετείχαν στη 2ωρη στάση που προκηρύχθηκε και στη συγκέντρωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκης Βέροιας (όπου επρόκειτο να γίνει το σεμινάριο)  ματαιώνοντας το .

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν ματαιωθεί μετά από την αγωνιστική παρέμβαση των δασκάλων τέσσερα  παρόμοια σεμινάρια στην Ημαθία.

Οι εκπαιδευτικοί με κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση δε στοχεύει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του σχολείου και πως οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για το θέμα της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης είναι γνωστές .

Δεν έχει να κάνει με την ανάγκη ο εκπαιδευτικός να γίνει πιο ικανός να μορφώνει τα παιδιά του λαού. Στοχεύει σε ένα σχολείο που θα είναι ακριβό για το λαό, φτηνό για το αστικό κράτος, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις.

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συνδέεται με το πλαίσιο αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας που γίνεται με τα κριτήρια της αγοράς.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: