Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ Αισθητικής - Κομμωτικής Σάμου & Ικαρίας καταγγέλλουν

Σε δημόσια καταγγελία σχετικά με το ανεπίλυτο πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών στη Β΄ τάξη Αισθητικής και Κομμωτικής τέχνης των Δημόσιων Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Σάμου και Ικαρίας προχώρησαν οι σπουδαστές τους.

Πιο αναλυτικά καταγγέλλουν στο σαμιώτικο λαό και στα Μ.Μ.Ε. τον Υπουργό..

Παιδείας, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σάμου, την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τους τοπικούς παράγοντες και τη δημοτική αρχή της Σάμου για τα παρακάτω:

"Από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν λειτουργεί η Β΄ τάξη αισθητικής και Κομμωτικής τέχνης ΕΠΑ.Σ (Δημόσιες επαγγελματικές Σχολές) Σάμου και ΕΠΑ.Σ Ικαρίας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του Ν.4172/2013 του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κατάργησε τους κλάδους Κομμωτικής, Αισθητικής και έθεσε σε διαθεσιμότητα 2200 εκπαιδευτικούς πανελλαδικά, δεν υπάρχουν πλέον οι απαραίτητοι καθηγητές για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Επίσης, μετά την ανακατανομή των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα δεν προκύπτουν θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στις ειδικότητες ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ και ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ για τη Σάμο και την Ικαρία.

Εφόσον δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό σε αυτές της ειδικότητες είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και τα Σ.Ε.Κ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ (σχολές επαγγελματικής κατάρτισης) που με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 4 και 19 παρ. 3 του Ν. 4186/2013, ΦΕΚ 193/ Ά /17-9-2013 ίδρυσε το υπουργείο παιδείας στη Σάμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το περσινό σχολικό έτος χάθηκαν 1240 διδακτικές ώρες κομμωτικής, 1146 ώρες αισθητικής.

• Στις 14-10-2013 15μελές της ΕΠΑ.Σ ΣΑΜΟΥ κοινοποιεί στους:

Υπουργό Παιδείας: κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνo
Διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου: κ. Ρόκο Κωνσταντίνο
Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου: κα. Παπαδανιήλ Μαρία Βουλευτή Σάμου: κα. Αγνή Καλογερή
Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: κ. Γιακαλή Αθανάσιο
Δήμαρχο Σάμου: κ. Θάνο Στυλιανό

και καταγγέλλει τη εικόνα που υπάρχει στην σχολή ,μια εικόνα διάλυσης και απόγνωσης για το μέλλον των σπουδαστών. Απάντηση δεν πήραμε και παραμένει το σχολειό κλειστό.

• Στις 24-10-2013 η βουλευτής Αγνή Καλογερή έθεσε στον Υπουργό παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο τα εξής ερωτήματα:

1) Σκοπεύει να επαναφέρει όλους τους εκπαιδευτικούς στην οργανική τους θέση και να προχωρήσει στην πληρωμή των κενών θέσεων και πότε;
2) Θα αναλάβει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις ,τα «κλειστά σχολεία»,τις χαμένες διδακτικές ώρες για να αποκατασταθεί τα αίσθημα δικαίου στην κοινωνία μας;
Απάντηση δεν πήραμε και το σχολείο συνεχίζει να παραμένει κλειστό.

• Στις 19-11-2013 οι σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ Σάμου ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα Σάμου, ενημερώνοντας για την υπάρχουσα κατάσταση, λέγοντάς του ότι είναι παράνομο να είναι κλειστό ένα σχολειό βάση νόμου. Η απάντηση του εισαγγελέα στους σπουδαστές ήταν ότι δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα.

• Σε όλο αυτό το διάστημα εκπρόσωποι του 15μελούς ενοχλούσαν τηλεφωνικά τον υπεύθυνο χειριστή του κλάδου στη διεύθυνση προσωπικού στο υπουργείο παιδείας, και η απάντηση τους είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πίστωσης εκπαιδευτικού προσωπικού! Το σχολείο παραμένει κλειστό.

Τελικά σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθούμε ώστε να λύσει άμεσα το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σχολή μας και πότε θα αποκτήσουμε τις γνώσεις που χρειάζονται ώστε να γίνουμε άξιοι κάτοχοι του πτυχίου για το οποίο σπουδάζουμε και να γίνουμε σωστοί επαγγελματίες; Ήδη κάποιοι από τους συμμαθητές μας προσπαθούν να βρουν διέξοδο φεύγοντας σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Μήπως εσείς οι ίδιοι υποτιμάτε και υποβαθμίζετε το σύστημα της εκπαίδευσης και δεν επιθυμείτε την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας;

Μήπως εσείς είστε αυτοί οι ίδιοι που μας στερείτε το δικαίωμά μας στη εργασία και θέλετε να εξαλείψετε την τεχνολογική εκπαίδευση;

• ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΝΗΣΙ
• Θέλουμε καθηγητές ΤΩΡΑ!!!!!
• Να μας αναπληρώστε τις χαμένες διδακτικές ώρες.
• Είστε υποχρεωμένοι να στείλετε εκπαιδευτικό προσωπικό
".

πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: