Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τα πρακτικά απόλυσης της εκπαιδευτικού που «τσάκωσε» τον υιό Σαμαρά

Το μέγεθος του σκανδάλου που «κρύβεται» πίσω από την απόλυση της εκπαιδευτικού από το Κολλέγιο Αθηνών επειδή –σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες- έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει, αποτυπώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης του αρμόδιου για το θέμα αυτό Συμβουλίου, όπως καταγγέλλει η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας..

(ΟΙΕΛΕ), του συνδικαλιστικού φορέα που εξακολουθεί να αγωνίζεται για ένα θέμα μείζονος πολιτικής, ηθικής και νομικής σημασίας, τη στιγμή που μεγάλα συστημικά ΜΜΕ θεωρούν το ζήτημα σαν… «μη γενόμενο».

Μάλιστα, η κυβέρνηση μέσω της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αποκαλύπτεται ότι δεν «τιμώρησε» μόνο την εν λόγω εκπαιδευτικό αλλά και την αρμόδια διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης η οποία πήρε το μέρος της. Η συγκεκριμένη κυρία με συνοπτικές διαδικασίες, απομακρύνθηκε από τη θέση της…

Τα πρακτικά – «φωτιά»

Η ΟΙΕΛΕ παρέλαβε πρόσφατα τα καθαρογραμμένα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου (ΚΥΣΔΕ) που αποφάσισε την απόλυση της εκπαιδευτικού Ε. Μπουλούτα που συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει, μετά από εξώδικη πρόσκληση – διαμαρτυρία. «Διαβάζοντας τα πρακτικά διαπιστώνει κανείς το μέγεθος του σκανδάλου. Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία απόλυσης ήταν νομότυπη, ενώ δεν προκύπτουν στοιχεία για να εξεταστεί η καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης. Θυμίζουμε εδώ ότι η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης είχε εισηγηθεί υπέρ του ελέγχου καταχρηστικότητας της καταγγελίας σύμβασης  και είναι πρωτοφανές ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο απέρριψε το περιεχόμενο εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

«Τιμώρησαν» και την Διευθύντρια που τάχθηκε υπέρ της Ε. Μπουλούτα

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, πέρα από την κ. Μπουλούτα, η κυβέρνηση «τιμώρησε» και την Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ιωάννα Χρήστου η οποία τάχθηκε υπέρ της εκπαιδευτικού και κατά του Κολλεγίου Αθηνών από το οποίο απομακρύνθηκε τον Ιούνιο του 2012, αφού προηγουμένως είχε μονογράψει την κόλλα του. «Η στάση της Διευθύντριας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ιωάννας Χρήστου για την υπόθεση, σύμφωνη με τους νόμους, «επιβραβεύτηκε» με την απομάκρυνσή της από τη Διεύθυνση μετά από ασφυκτικές πιέσεις εργοδοτών και του προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών (του αδερφού του πρωθυπουργού, κ. Αλέξανδρου Σαμαρά – βλ. φώτο)», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

Δείτε τα πρακτικά της απόφασης του ΚΥΣΔΕ ΕΔΩ!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: