Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Νύχτα αγωνίας περνούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα της Κυριακής. Μέχρι αυτή την ώρα οι μετασεισμοί στο νησί είναι δεκάδες, ενώ έχουν καταγραφεί και πολλές υλικές ζημιές.

Η πιο ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 8:45 το βράδυ, ο Εγκέλαδος «χτύπησε» για άλλη μία φορά το νησί.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός ήταν 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ήταν 5,2 Ρίχτερ.

Έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κεφαλονιά μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, όπου συναντάται με σεισμόπληκτους στην περιοχή του Ληξουρίου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ληξουρίου, 293 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 118 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, το μέγεθος του σεισμού είναι 5,8 R. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή μεγέθους από 3,7 έως 4,7 R.

Η στιγμή του σεισμού

Δείτε τη στιγμή του μεγάλου σεισμού στην Κεφαλονιά, όπως την κατέγραψε κάμερα κατοίκου μέσα από το κλειστό γήπεδο Αργοστολίου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: