Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 16 Ιουλίου 2014 - Οργανικά κενά–Αποσπάσεις εκπαιδευτικών έως 1 Αυγούστου 2014

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 16 Ιουλίου 2014 , εξετάστηκε το εξής θέμα:

1. «Προσδιορισμός οργανικών κενών ανά περιοχή μετάθεσης, ανά σχολείο και ανά κλάδο»

Στη συνεδρίαση προσδιορίστηκαν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις μεταθέσεις των συναδέλφων, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Αναφορικά με τα σχολεία που υποβιβάστηκαν (Παγώνδα, Κοκκαρίου, Κοντακεΐκων, Μαραθοκάμπου, Φούρνων), δεν υπήρξαν υπεραριθμίες.

Ως προς τη Β΄ Σάμου έθεσα στο ΠΥΣΠΕ πρόταση να εισηγηθεί τη δημιουργία οργανικών θέσεων Μουσικής. Ο πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ δε θέλησε να συζητηθεί η πρόταση και επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο από το Υπουργείο που να ζητάει την πρόταση οργανικών κενών από τις Διευθύνσεις. Είναι προφανές ότι η Διεύθυνση δεν επιθυμεί να διεκδικήσει οργανικές θέσεις για τους συναδέλφους, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, το ΠΥΣΠΕ δεν είναι «συνδικαλιστικό όργανο, αλλά υπηρεσιακό». Ύστερα από τις έντονες πιέσεις μου, ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Ίδωμεν αν θα πραγματοποιηθεί η δέσμευση αυτή…

Σε ερώτηση που έγινε από την πλευρά μου σχετικά με τα νηπιαγωγεία που πέρυσι παρέμειναν κλειστά ή λειτούργησαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ο πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ μας διαβεβαίωσε ότι έστειλε προς το Υπουργείο θετική εισήγηση για όλα τα νηπιαγωγεία του νομού.

Όσον αφορά τις μεταθέσεις:

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλλει αρχική αίτηση μετάθεσης,  βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και έχουν έρθει με μετάθεση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου μπορούν έως και την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 να δηλώσουν έως και 20 σχολικές μονάδες είτε με fax στο 2273081354 είτε στο e-mail: mail@dipe.sam.sch.gr.

Δηλώνουμε όποιο σχολείο επιθυμούμε και ας μην έχει οργανικό κενό, επειδή κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων-τοποθετήσεων μπορεί να δημιουργηθεί κενό και να μην το έχετε δηλώσει.

Όσοι συνάδελφοι τοποθετηθούν σε νέα οργανική θέση πρέπει τουλάχιστον  να την υπηρετήσουν για ένα χρόνο για να έχουν δικαίωμα μετάθεσης την επόμενη χρονιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Είμαστε προσεκτικοί στη δήλωση τοποθέτησης των οργανικών κενών των σχολείων, επειδή υπάρχουν σχολεία, με οργανικές θέσεις, αλλά το Σεπτέμβρη μπορεί να λειτουργήσουν με λιγότερους δασκάλους με αποτέλεσμα να κριθείτε υπεράριθμοι και να μετακινηθείτε σε άλλο σχολείο (π.χ. Καλλιθέα - ή σε νηπιαγωγεία). 

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλλει αρχική αίτηση μετάθεσης, μπορείτε να τους δείτε εδώ και η δήλωση προτιμήσεων σχολείων εδώ.

Όσον αφορά τις αποσπάσεις:

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν για το διδακτικό έτος 2014-2015 σε άλλη σχολική μονάδα του ΠΥΣΠΕ Σάμου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, έως και 1 Αυγούστου 2014.

Δικαίωμα απόσπασης έχει ο κάθε εκπαιδευτικός και ας μην έχει υπηρετήσει την οργανική του θέση, αλλά δεν έχει όμως το δικαίωμα της μετάθεσης.

Υπόδειγμα αίτησης υπάρχει εδώ

Επίσης, η δυνατότητα ανάκλησης και τροποποίησης των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών που μετατέθηκαν θα δοθεί μετά την έκδοση της απόφασης των μεταθέσεων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τρεις (3) ημέρες και μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ στη Δ/νση Εκπαίδευσης που υποβλήθηκε η αρχική αίτηση απόσπασης. 

Πάντα στη διάθεσή σας

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Το ΠΥΣΠΕ θα συνεδριάσει για τις μεταθέσεις εντός Σάμου πριν λήξει η προθεσμία για τις αποσπάσεις; Γιατί μπορεί κάποιος να πάρει μετάθεση και να μην χρειαστεί να κάνει αίτηση για απόσπαση εντός Σάμου.

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου είπε...

Το ΠΥΣΠΕ λογικά θα συνεδριάσει για τις μεταθέσεις εντός Σάμου πριν λήξει η προθεσμία για τις αποσπάσεις.

Αν συνεδριάσει μετά την 1 Αυγούστου κάνετε αίτηση απόσπασης και δηλώνετε τα σχολεία που θέλετε. Αν ικανοποιηθείτε με την οργανική σας θέση κατά την διαδικασία των μεταθέσεων κάνετε ανάκληση της απόσπασης.