Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για την τύχη του αεροσκάφους της Air Algerie, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης Αλγερινός αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε επίσημα ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στο Νίγηρα.

Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές Αρχές με το αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 116 επιβάτες από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, ήταν τη 13:55 (τοπική ώρα), ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μαλί, δήλωσε ένας Αλγερινός αξιωματούχος.

Σύμφωνα εντούτοις με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται την ισπανική εταιρεία Swiftair, ιδιοκτήτρια του αεροπλάνου, το αγνοούμενο αεροπλάνο είναι ένα McDonnell Douglas MD83 που μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί και οι Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροπλάνο.

Πηγή στην αποστολή του ΟΗΕ είπε πως δεν έχει ακόμη τις συντεταγμένες της πτήσης ή της θέσης του αεροπλάνου τη στιγμή που εξαφανίσθηκε.

Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί.

Την ώρα που χάθηκε η επαφή με το αεροσκάφος, στην περιοχή επικρατούσε θύελλα.

Από το πλήρωμα του αεροσκάφους, λίγο πριν αυτό εισέλθει στον αλγερινό εναέριο χώρο, είχε ζητηθεί να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας, ώστε να αποφύγει κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγέρι - Μπαμακό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: