Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Συλλόγων Γονέων ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου

νηπιαγωγείοΚύριε Δ/ντά,
Για άλλη μια σχολική χρονιά, οι γονείς και οι μαθητές του Νησιού μας βιώνουν το ίδιο σκηνικό εγκατάλειψης και εμπαιγμού, παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εξασφάλισης της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Τα σχολεία της Ικαρίας, όπως σίγουρα γνωρίζετε, παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις και κενά σε δασκάλους τάξης, δασκάλους και νηπιαγωγούς ολοήμερων τμημάτων, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή στο ειδικό σχολείο, ειδικότητες ολοημέρου. Έτσι οι μαθητές γίνονται θύματα ενός ανεπαρκούς συστήματος εκπαίδευσης και οι γονείς βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα του εύρυθμου συνδυασμού των επαγγελματικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων.

Στα πλαίσια των καθηκόντων σας, όπως αυτά υπαγορεύονται από την απόφαση του υπουργού Παιδείας Φ.353.1/324/105657/Δ1(ΦΕΚ 1340Β΄/16-10-2002) και συγκεκριμένα από τα άρθρα 14 (παρ.7) και 15 (παρ. 2,η), σας καλούμε να επισκεφτείτε την Ικαρία μέσα στις επόμενες 5 μέρες, ώστε να διαπιστώσετε από κοντά τα κενά και να συζητήσετε με τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων των σχολείων “με την αντίληψη της υποχρέωσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών και της κοινωνίας”.

Σε περίπτωση, που δεν ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνουμε αναγκαία προκειμένου να προασπίσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν την παιδεία που τους αξίζει.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: