Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

"Καίνε" τους εκπαιδευτικούς οι ελλείψεις, η αξιολόγηση και το πειθαρχικό (video)

"Καίνε" τους εκπαιδευτικούς οι ελλείψεις, η αξιολόγηση και το πειθαρχικό (vid)Κλιμάκιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Τρίπολη

Ελισσάβετ Παπαδοπούλου: Θα ανατρέψουμε με αγώνα το Πειθαρχικό Δίκαιο

Πολλά είναι τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Καθημερινά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος επισκέπτεται τους κατά τόπους Συλλόγους για να ενημερώσει τα μέλη της για την κατάσταση που υπάρχει. Έτσι αργά το απόγευμα της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην Τρίπολη κλιμάκιο της ΔΟΕ με τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Κόκκινο, το μέλος Δημήτρη Πολυχρονιάδη και το αιρετό μέλος του κλάδου Δημήτρη Μπράτη, Μαζί τους και η διωκόμενη δασκάλα από τη Λακωνία Ελισσάβετ Παπαδοπούλου.

Τα θέματα που έθιξαν οι προαναφερόμενοι, τους οποίους καλωσόρισε στην Τρίπολη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Κώστας Μαρκόπουλος αφορούσαν στις ελλείψεις προσωπικού, αφού τα κενά είναι πολλά και μόνιμοι διορισμοί δεν γίνονται. "Οι μαθητές πάνε στο σχολείο τους και δεν βρίσκουν το δάσκαλο ή το νηπιαγωγό τους" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος. "Καυτό θέμα" είναι η αυτοαξιολόγηση για την οποία υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και για το λόγο αυτό δεν έχει υλοποιηθεί παρά σε ελάχιστα σχολεία και το τρίτο θέμα είναι το Πειθαρχικό Δίκαιο, που τιμωρεί άτομα για μικρά ζητήματα που μπορεί να έχουν στην προσωπική τους ζωή, όπως για παράδειγμα αν μάλωσαν για μία θέση στάθμευσης κλπ.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Πειθαρχικού έκανε η δασκάλα, αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρος του Συλλόγου "Γιάννης Ρίτσος" Ελισσάβετ Παπαδοπούλου η οποία είχε τεθεί σε αργία και είναι γνωστές οι κινητοποιήσεις που έγιναν στην Τρίπολη για την άρση της αργίας αυτής.

Δείτε στο πρώτο βίντεο τις δηλώσεις των Κ.Μαρκόπουλου, Μπάμπη Κόκκινου, Δ.Μπράτη και Δ.Πολυχρονιάδη και στο δεύτερο βίντεο τις δηλώσεις της κας. Ελ. Παπαδοπούλου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: