Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΕ ΣΑΜΟΥ- Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου (16/10/17)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΠΥΣΠΕ είναι ένα υπηρεσιακό όργανο που πρέπει να διέπεται από διαφάνεια, νομιμότητα και ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων. Στην πρόσφατη συνεδρίαση όμως εκ μέρους της Διοίκησης:

1. δε δόθηκαν όλα τα κενά στους αναπληρωτές,
2. δόθηκε συγκεκριμένο κενό σε αποσπασμένο εκπαιδευτικό (για πρώτη φορά στα χρονικά του ΠΥΣΠΕ).
3. Δε δέχτηκαν βελτιώσεις εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα έδωσε μόνο δύο (2) κενά δασκάλων στη Β΄ Σάμου, ενώ ήταν τρία (3), κρατώντας το ένα (1) κενό για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Τονίσαμε στο ΠΥΣΠΕ Σάμου ότι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες σχολείων και όχι συγκεκριμένο σχολείο και τα κενά είναι τα ίδια για όλους τους συναδέλφους.

Επίσης, δε δέχθηκαν βελτιώσεις εκπαιδευτικών. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι λογικό και δίκαιο είναι να γίνονται βελτιώσεις συναδέλφων της Α΄ φάσης σε σχέση με τη δεύτερη, επειδή οι συνάδελφοι προηγούνται στον πίνακα αναπληρωτών. Αν δε γίνει αυτή η βελτίωση υπάρχει το ενδεχόμενοι οι συνάδελφοι, που τοποθετούνται σε δυσπρόσιτα σχολεία στη Β΄ φάση να βρεθούν την επόμενη φάση πάνω από τους συναδέλφους της Α΄ φάσης στον πίνακα των Αναπληρωτών. Πιστεύουμε ότι είναι άδικο και πρέπει η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ να αναθεωρήσει τη στάση της, όσον αφορά τις βελτιώσεις.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση:

· Τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Σουραντάνη Αμαλία στο 2ο Ραχών, Μπρουζάκης Δημήτρης στο Δ.Σ. Ξυλοσύρτη, Αντωνίου Ελένη στο Δ.Σ. Φούρνων (κατά πλειοψηφία 4-1).
Διαφωνήσαμε συνολικά με τις τοποθετήσεις επειδή:
  • δε δόθηκαν όλα τα κενά στους συναδέλφους,
  • δεν νοούνται συγκεκριμένα κενά για τους αποσπασμένους και
ζητήσαμε να προηγηθούν οι βελτιώσεις των συναδέλφων και στη συνέχεια να γίνουν οι τοποθετήσεις, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από τη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ.

· Τοποθετήθηκε ομόφωνα η νηπιαγωγός Αποστολίδου Χριστίνα στο νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου μετά από δήλωσή της, αφού η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ μας γνωστοποίησε ότι της δόθηκαν και τα δύο κενά (Μαραθοκάμπου & 2ο Καρλοβάσου). Η δεύτερη νηπιαγωγός δεν αποδέχθηκε το διορισμό της.

· Ορίσθηκαν οι αναπληρωτές Δ/ντών σχολείων: Πυθαγορείου Καραδημητρίου Δήμητρα, Βαθέος Γιαννικάκης Σταμάτιος, Κοκκαρίου Λαμπρινού Ανδριανή και Παγώνδα Κατζώρας Δημήτριος.

· Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου στις εκπαιδευτικούς μουσικής, Μπαρμπάκη Μαρία, Τσαντήλα Κυβέλη και GUATA CARMEN ANGELICA.

· Τροποποιήθηκε η διάθεση της μουσικού Πατσά Ελένης με 10 ώρες στο Δ.Σ. Ευδήλου, 8 ώρες στο 1ο Ραχών, 3 ώρες στο 2ο Ραχών και 3 στο Δ.Σ. Καραβοστάμου.

Ζητήσαμε τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών όλων των σχολείων Α΄ & Β΄ Σάμου, αλλά η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ είπε ότι θα τα στείλει ηλεκτρονικά σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ.

Επομένως, τα λειτουργικά κενά Ειδικοτήτων στην Α΄ Σάμου κατ΄ εκτίμηση είναι: 14 ώρες ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Βαθέος, Βουρλιωτών, Λέκκας, Παλαιοκάστρου, Καλλιθέας), 41 ώρες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (1ο Σάμου, 3ο Σάμου, Βαθέος, Πυθαγορείου, Χώρας), 8 ώρες ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Υδρούσσας, Καλλιθέας), αρκετές ώρες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και τρία (3) κενά δασκάλων ΠΕ70 (Παγώνδα, Βαθέος & Παλαιοκάστρου).

Την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 398 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Διορίστηκαν στην Α΄ Σάμου μία νηπιαγωγός και πέντε δάσκαλοι, ενώ στη Β΄ Σάμου μία δασκάλα, που μπορείτε να τις δείτε εδώ

Τα λειτουργικά κενά ειδικής αγωγής είναι στα Δ.Σ. Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Μεσαίου Καρλοβάσου, Όρμου Καρλοβάσου, 1ο Αγίου Κηρύκου και στα νηπιαγωγεία 3ο Νέου Καρλοβάσου και 1ο Αγίου Κηρύκου.

Διαβάστε εδώ την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 29-9-17


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης,
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61970/61231,

Δάλλη Μαρία,
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6974476651 - 22730.32572, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: