Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου (29/09/17) – Τι γίνεται με τις διαθέσεις Ειδικοτήτων στα Ολιγοθέσια σχολεία

Το ΠΥΣΠΕ Σάμου συνεδρίασε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

1. Τη διάθεση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ32/ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Φράγκου Μαγδαληνής η οποία ζητούσε εκτός από το Δ.Σ. Κοκκαρίου να διατεθεί στα Δ.Σ. Κουμεΐκων, Πύργου, Παλαιοκάστρου & Κοντακεΐκων.
Διαφώνησα με τη διάθεσή της γιατί πρακτικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε τα πολυθέσια ούτε τα ολιγοθέσια σχολεία με τις διαθέσεις αυτές (λόγω απομακρυσμένων μετακινήσεων) και ζήτησα να διατεθούν περισσότερες ώρες στα πολυθέσια σχολεία για τα ολοήμερα, επειδή οι συνάδελφοι διατίθενται μόνο για την πρωινή ζώνη.
Διαφώνησα επίσης και για τη διάθεση της Σβεντζούρη Ευσταθίας, επειδή ζήτησα να διατεθεί στο 2ο Δ.Σ. Ραχών και δεν διατέθηκε.
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) η διάθεση της εκπαιδευτικού ΠΕ06/ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, Κελεπούρη Ιωάννας η οποία ζητούσε να διατεθεί στο Δ.Σ. Καλλιθέας. Η τοποθέτησή της ήταν στο 1ο Σάμου (11 ώρες) και η διάθεσή της από 4 ώρες στα Δ.Σ. Βουρλιωτών, Πλατάνου & Κουμεΐκων.

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι σε ορισμένα ολιγοθέσια σχολεία έχουν διατεθεί έως και πέντε ειδικότητες, (με αποτέλεσμα ενδεχομένως να μη δηλωθούν άλλα λειτουργικά κενά δασκάλων), ενώ σε άλλα ελάχιστες.

2. Διατέθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ05/ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Πετροπούλου Ελένη για 4 ώρες στο 2ο Αγίου Κηρύκου και για 2 ώρες στο 1ο Αγίου Κηρύκου.

3. Χορηγήθηκε άδεια ιδιωτικού έργου με αμοιβή στους εκπαιδευτικούς Παπαχαρίση Ευάγγελο  ΠΕ70/ΔΑΣΚΑΛΩΝ και Τζαβίδα Κων/νο ΠΕ11/ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

4. Διατέθηκε η εκπ/κός Τζόκα ζωή στο ΕΕΕΕΚ Σάμου για 9 ώρες μετά από αίτημα του ΕΕΕΕΚ, έγγραφο του Ειδικού Σχολείου ότι πλεονάζει η εκπ/κός και μετά από δήλωσή της ότι επιθυμεί να εργασθεί στα ΕΕΕΕΚ.

5. Ορίσθηκαν οι προϊστάμενοι στα ολιγοθέσια σχολεία. Δεν υπήρχαν αιτήσεις συναδέλφων οι οποίοι επιθυμούσαν να ορισθούν ως προϊστάμενοι. Η Δ/νση διαβεβαίωσε ότι  είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικά όλοι οι συνάδελφοι στα ολιγοθέσια σχολεία. Συμφώνησα, αλλά ζήτησα να δοθεί το δικαίωμα της ένστασης από τους συναδέλφους οι οποίοι ενδεχομένως να μην είχαν ενημερωθεί.

6. Τέλος διατέθηκε η συνάδελφος ΠΕ16.01/ΜΟΥΣΙΚΗΣ Πατσά Ελένη 3 ώρες (από 2) στο Δ.Σ. Καραβοστάμου κατόπιν αιτήματος του σχολείου.

Τα λειτουργικά κενά Ειδικοτήτων είναι 14 ώρες ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Βαθέος, Βουρλιωτών, Λέκκας, Παλαιοκάστρου, Καλλιθέας), 41 ώρες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (1ο Σάμου, 3ο Σάμου, Βαθέος, Πυθαγορείου, Χώρας), 8 ώρες ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Υδρούσσας, Καλλιθέας) και 62 ώρες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ.

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν (;) οι αποσπάσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση διορισμού των αναπληρωτών.

Δείτε εδώ τις προηγούμενες συνεδριάσεις

Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης,
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61970/61231,

Δάλλη Μαρία,
Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6974476651 - 22730.32572, 

Δεν υπάρχουν σχόλια: